Izraelska vojska ubila palestinskog dječaka

Izraelska vojska je saopćila kako su vojnici primijetili jednu osobu kako se sprema baciti zapaljivu bombu (Getty Images)

Izraelski vojnici ubili su danas jednog palestinskog tinejdžera u sukobu s demonstrantima koji su bacali kamenice kraj grada Ramallaha na Zapadnoj obali, rekli su medicinski zvaničnici i sigurnosni izvori, a prenose agencije.

Rodbina ubijenog kazala je kako je riječ o 14-godišnjem Orwahu Hamedu, te da je on rođen u Sjedinjenim Američkim Državama, javlja agencija AP.

Navodi se kako je Hamed ubijen u selu Silvad koje se nalazi sjeverno od Ramallaha.

U ovim sukobima povrijeđeno je još 12 Palestinaca, kazao je zvaničnik ljekarskih službi, ali je tražio da se ne objavi njegov identitet jer nije imao odobrenje da govori medijima.

Jake tenzije

Izraelska vojska, međutim, saopćila je kako su vojnici, koji su se razmjestili u tom selu da štite glavnu ulicu, a koju uglavnom koriste jevrejski naseljenici, primijetili jednu osobu u petak navečer kako se sprema baciti zapaljivu bombu.

„Vojnici su pucali momentalno da neutraliziraju opasnost“, navodi se u vojnom saopćenju, kao i da će se povesti istraga o pucnjavi.

Tenzije su na jako visokom nivou na Zapadnoj obali i u Jerusalemu tokom posljednjih dana.

Izvor: Agencije