Izvinjenje Applea zbog problema s iPhoneom 6

Apple je kao privremeno rješenje ponudio ponovno instaliranje prethodne verzije iOS 8 (EPA)

Nekoliko dana nakon prvih rekordnih prodaja iPhonea 6, Apple se našao pod pritiskom i morao se ispričati zbog tehničkih problema s novim smartphoneom koji bi se trebali ispraviti u najkraćem roku.

“Ispričavamo se zbog neugodnosti na koje su naišli korisnici”, izjavila je američka informatička kompanija iz Cupertina, prenosi Hina.

Prva verzija 8.0.1 novog operativnog sistema iOS 8, puštena u promet u srijedu, sprječavala je iPhone 6 da se poveže s mrežom i onemogućavala je neke funkcije taktilnog prepoznavanja te ju je kompanija morala povući nakon nekoliko sati.

Nova verzija

Apple koji je obećao brzo puštanje nove verzije kako bi popravio štetu, u noći sa četvrtka na petak na raspolaganje je stavio novu verziju programa, nazvanu 8.0.2.

Nova verzija “sadrži poboljšanja i ispravke i rješava problem koji je pogađao povezanost mreže te Touch ID na iPhoneu 6 i iPhoneu 6 Plus”.

Manje od 40.000 iPhonea 6 i 6 Plus zahvaćeno je tehničkim problemima povezanima s iOS 8.0.1, po procjeni Applea o kojoj je izvijestilo više američkih medija.

U očekivanju ispravljene verzije, Apple je ponudio korisnicima privremeno rješenje – ponovno instaliranje prethodne verzije iOS 8 putem njegovog softvera iTunes.

Izvor: Agencije