Izvučene grupe u kvalifikacijama za Eurobasket 2017

Eurobasket 2017 bit će održan u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj (EPA)

Seniorske košarkaške reprezentacije iz regije saznale su protivnike u kvalifikacijama za Eurobasket 2017.

Voljom ždrijeba, održanog u Minhenu, određeno je da je reprezentacija Bosne i Hercegovine u skupini C, jedinoj tročlanoj skupini kvalifikacija, sa selekcijama Rusije i Švedske.

U skupini A igrat će Belgija, Island, Švicarska i Cipar, a u skupini B Njemačka, Nizozemska, Austrija i Danska. Skupinu D sačinjavaju Poljska, Estonija, Bjelorusija i Portugal, a u skupini E snage će odmjeriti Slovenija, Ukrajina, Bugarska i Kosovo. U skupini F nastupaju Gruzija, Crna Gora, Slovačka i Albanija, dok posljednju skupinu G sačinjavaju Makedonija, Mađarska, Velika Britanija i Luksemburg.

Kvalifikacije će biti odigrane od 31. kolovoza do 17. rujna ove godine, a nastupit će 27 reprezentacija, koje će se boriti za 11 preostalih mjesta na Eurobasketu.

Eurobasket 2017 bit će održan u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj.

Finalnu fazu natjecanja ugostit će Turska, odnosno dvije istanbulske dvorane: “Abdi Ipekci Arena” i “Sinan Erdem Dome”.

Kadeti BiH brane titulu u Poljskoj

Istovremeno, izvučene su i skupine Europskog prvenstva za kadete A divizije, koje će biti održano u poljskom Radomu od 12. do 20. kolovoza ove godine.

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja brani titulu europskog prvaka, igrat će u skupini C sa selekcijama Litve, Francuske i Crne Gore.

Košarkaši Bosne i Hercegovine do 20 godina, koji su prošle godine ispali u B diviziju, ove godine će pokušati izboriti povratak u društvo najboljih preko Europskog prvenstva u Grčkoj, koje će biti održano od 15. do 24. srpnja.

U-20 reprezentacija Bosne i Hercegovine će nastupiti u skupini D sa selekcijama Hrvatske, Bugarske, Slovačke i Rumunjske.

I U-18 reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je prošle godine osvojila četvrto mjesto na europskoj smotri mladih košarkaša, doznala je protivnike s kojima će odmjeriti snage na Europskom prvenstvu u turskom Samsunu od 30. srpnja do 8. kolovoza.

Bosna i Hercegovina će u Turskoj igrati sa selekcijama Latvije, Izraela i Litve.

Izvor: Agencije