Janković, Troicki i Karlović idu dalje, ispao Nadal

Viktor Troicki je prejak za britanskog tenisera slovenskog porijekla (EPA)

Teniserka iz Srbije Jelena Janković plasirala se u treće kolo Wimbledona, pošto je u četvrtak savladala Ruskinju Evgeniju Rodinu sa 6:7 (4), 6:1, 6:3.

Druga teniserka Srbije pružila je odličnu partiju protiv Rodine, iako je ponovo dobila meč u tri seta.

Janković će se za mjesto u osmini finala sastati s braniteljicom titule, Čehinjom Petrom Kvitovom, koja je bila bolja od Japanke Kunumi Nare sa 6:2, 6:0.

Brown izbacio Nadala

I teniser iz Srbije Viktor Troicki plasirao se u treće kolo Wimbledona, pošto je u četvrtak savladao Britanca Aljaza Bedenea sa 6:4, 3:6, 6:2, 6:4.

Troicki je, uprkos malim problemima na početku meča i u drugom setu, bio prejak za britanskog tenisera slovenskog porijekla.

Troicki će se u borbi za osminu finala sastati s kvalifikantom iz Njemačke Dustinom Brownom, koji je u drugom kolu nadigrao favoriziranog Španca Rafaela Nadala sa 7:5, 3:6, 6:4, 6:4.

Hrvatski tenisač Ivo Karlović je nakon pet setova u 2. kolu Wombledona u četvrtak bio bolji od Ukrajinca Aleksandera Dolgopolova – 5:7, 6:3, 6:4, 7:6 (4), 13:11.

Karlović će se u trećem kolu sastati s francuskim tenisačem Jo-Wilfriedom Tsongom.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u treće kolo drugog Grand Slama sezone, nakon što je u četvrtak poražen od Italijana Andreasa Seppija sa 6:4, 4:6, 7:6 (3), 1:6, 1:6.

Federer ide dalje

Ni hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u treće kolo Wimbledona, nakon što ju je u četvrtak, u duelu drugog kola, sa 6:3, 4:6, 6:2 pobijedila Španjolka Garbine Muguruza.

Jedini predstavnik Slovenije na Womledonu Blaž Kavčič ispao je iz takmičenja, nakon što ga je u četvrtak pobijedio Francuz Gilles Simon sa 6:1, 6:1, 6:7 (5), 6:1.

Drugi nositelj na turniru, Švicarac Roger Federer, plasirao se u trećem kolu, nakon što je bez većih poteškoća pobijedio Amerikanca Sama Querreyja sa 6:4, 6:2, 6:2.

Izvor: Agencije