‘Jedan od pet miliona’: Potpisuje se Sporazum sa narodom

Učesnici protesta protiv aktuelne vlasti Srbije pod nazivom #1 od 5 miliona okupili su se i u subotu navečer ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, gdje je postavljeno dvadesetak kutija u koje građani ubacuju potpisan primjerak Sporazuma sa narodom, prenosi agencija Beta.

Građanima Sporazum sa narodom u dva primjerka dijele predstavnici 34 opozicione političke organizacije koje su ga potpisale i koje tim potpisom garantiraju njegovo provođenje.

Učesnici su nosili transparente “Pozlilo nam je od tvojih uspeha”, “Istina je dragocena, zato je retko koristiš”, “Vučiću, super si, ali sada idi”, “Vučić je najhrabriji na svetu, jer se ničega ne stidi”…

Organizatori protesta #1 od 5 miliona saopćili su ranije u subotu kako će svaki Sporazum sa narodom biti odštampan u dva primjerka te će građani moći jedan primjerak potpisati i ubaciti u za to predviđene kutije, a drugi primjerak zadržati za sebe.

‘Stop krvavim košuljama’

Proteste #1 od 5 miliona podržalo je više stotina profesora nekoliko fakulteta Univerziteta u Beogradu, kulturnih radnika i advokata.

Prvi protest protiv nasilja, pod nazivom “Stop krvavim košuljama”, održan je u Kruševcu 30. novembra 2018. godine zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, i još dvojicu aktivista u tom gradu.

Od 8. decembra protesti se organiziraju svake subote u Beogradu.

Protesti se četvrtkom, petkom i subotom održavaju u drugim većim gradovima u Srbiji, među kojima su Niš, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Smederevo, Negotin, Šabac, Trstenik, Kruševac, Vranje, Subotica, Pančevo, Užice, Požarevac, Požega, Gornji Milanovac…

Izvor: Agencije