Jedinstven dan za porodicu Karačić

U današnjim susretima na Svjetskom rukometnom prvenstvu Kataru, Makedonija je porazila Austriju, Slovenija izgubila od Španije, a Hrvatska bila bolja od BiH.

Jedinstven je ovo dan za jednu mostarsku porodicu.

U kući braće Karačić, dva reprezentativca: Ivan koji igra za Bosnu i Hercegovinu i Igor koji brani boje Hrvatske. Okupilo se 50-tak obiteljskih prijatelja i veliki broj novinara….

 „Najteže jer danas, dva moja sina…  ne mogu ja ovo….“, kazala je uplakana mama Ivana i Igora, Ankica Karačić.

“Drži krunicu“

Hrabrost je skupila iz drugog puta, a sinovima je jasno poručila: “drži krunicu“.

 „Da su oni braća, da paze kako idu jedan na drugog, da će rukomet proći a oni će ostati braća“, zaključila je ona.

Logističke pripreme, nabavka hrane i pića trajala je danima.

Otac Ante, imao je sve za dolazak obiteljskih prijatelja ali i brojnih novinara.

Samo danas, posjetilo ih je osam televizijskih ekipa, a ujutro se čuo s oba sina.

 „Poslije 12 sati me je zvao Igor, pitao je Ivana kako ćemo danas, što ćemo? Rekao je vidjet ćeš na terenu šta će biti. O onda mu je Igor rekao odmah na početku – hoćemo li jedan na jedan pa da riješimo odmah na početku utakmice“, kazao je otac reprezentativaca Ante.

A onda je počelo, zagrljeni dresovi BiH i Hrvatske, oba Karačića.

Dva televizora u dnevnom boravku gledali su se u prethodnim kolima, kada su istovremeno igrale Bosna i Hercegovina i Hrvatske, a u zadnjem kolu gupe B, gledao se samo jedan.

 „Slična situacija dogodila se na Europskom prvenstvu u rukometu 2008. Braća Klimovets igrali su jedan protiv drugoga, Andrej za Njemačku, a Vladimir za Bjelorusiju. Podrška je došla i od riječke Armade. Za oba Karačića jednaka”, izvjestio je Al Jazeerin reporter Marin Veršić.

“Igor je dovoljno uzeo“

 „Isto su mi dragi”, kazao je, između soatlog, Dragan Todorov.

 „Očekivano Hrvatska vodi, Kara prešao na kladionici, dao je više golova i to je to što smo očekivali”, istakao je Marko Zovko.

 „Ja sam ipak Igorov prijatelj ali drag mi je i Ivan. A večeras nek pobijedi Ivan, Igor je dovoljno uzeo”, kazao je Igorov prijatelj Boris.

Igor je na kraju uzeo i titulu najboljeg igrača utakmice, a mama Ankica je kazala da je presretna, najsretnija majka večeras.

Otac Ante, htio je sat, a sada će taj poklon dobiti od svoga sina. 

„U tom momentu sam otišao na telefonski poziv, i čuo sam graju ovdje, pretpostavio sam a onda su mi se noge odsjekle, veliko srce, veliko sve, ljudi moji ja sam presretan”, zaključio je otac Ante.

Izvor: Al Jazeera