Jednoglasno izglasana nagodba u Agrokoru

Agrokor
iz Adrisa je poručeno da ne mogu podržati nagodbu koja, kako kažu, nije ni pravedna ni poštena (Al Jazeera)

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora jednoglasno je u utorak izglasalo prihvaćanje nagodbe o restrukturiranju Agrokora.

Tekst nagodbe sada ide na Trgovački sud, koji je mora potvrditi da bi bila pravno valjana. 

Ranije danas izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško i članovi privremenog vijeća u Vladi su izvjestili hrvatskog premijera Andreja Plenkovića o postignutim dogovorima.

Nakon sastanka svi su izrazili uvjerenje da će nagodbu potvrditi i Trgovački sud te da se bez većih problema može nastaviti rad na rekonstrukciji Agrokora. 

Adris: Ne možemo podržati nagodbu

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je novinarima kako je zadovoljan pregovorima te izglasavanjem nagodbe u Agrokoru, prenose hrvatski mediji.

Kazao je da su time postignuti svi ciljevi – opći interes hrvatske ekonomije, očuvanje radnih mjesta i budućnost kompanije.

Ipak, iz Adrisa su u utorak poručili kako ne mogu podržati nagodbu vjerovnika Agrokora koja, kako kažu, nije ni pravedna ni poštena, dodavši da će vrijeme pokazati koliko je takva nagodba u hrvatskom nacionalnom interesu, prenijela je Hina.

“Žao mi je što nisu svi zadovoljni, ali bitno je da je većina vjerovnika jako zadovoljna, a na optužbe da to nije u nacionalnom interesu ne bih se složio, smatram da će se i u budućnosti potvrditi koliko je ovo važno za Hrvatsku”, osvrnuo se na optužbe Adrisa Plenković, kako prenosi Večernji list

Izvor: Al Jazeera i agencije