Jednomjesečni pritvor napadačima na Vllasija

Vllasi je u utorak ujutro ispred svog stana u Prištini ranjen u rame iz vatrenog oružja (Al Jazeera)

Trima osobama uhapšenim u vezi s ranjavanjem kosovskog advokata Azema Vllasija određen je jednomjesečni pritvor.

Osnovni sud u Prištini odredio je po 30 dana pritvora Muratu Jashariju i Avniji Llumniciju, osumnjičenima za pokušaj ubistva Azema Vllasija. Trećem osumnjičenom Arsimu Ibrahimiju, koji se tereti za pomaganje počiniocima prije i poslije napada, određen je kućni pritvor.

Emrush Kastrati, advokat okrivljenog Jasharija, potvrdio je za Anadoliju da je njegovom klijentu određena mjera pritvora u trajanju 30 dana zbog ranjavanja Vllasija te da je ista mjera izrečena i Llumniciju, koji je osumnjičen da mu je bio pomagač u izvršenju krivičnog djela.

Najava žalbe

Kastrati je najavio da će podnijeti žalbu na mjeru pritvora zato što, kako je kazao, njegov klijent nije imao namjeru počiniti to krivično djelo.

Prema njegovim riječima, Jashari je priznao krivično djelo, te da mu je motiv bio politička prošlost Vllasija, koji je za vrijeme bivše Jugoslavije bio visoki kosovski funkcioner.

Vllasi je u utorak ujutro ispred svog stana u Prištini ranjen u rame iz vatrenog oružja i nakon ukazane ljekarske pomoći pušten na kućno liječenje.

Izvor: Agencije