Jemen: U saudijskom udaru ubijene žene i djeca

U Jemenu vlada jedna od najvećih svjetskih humanitarnih kriza, navodi UN (Al Jazeera)

Najmanje četvero civila, među kojima dvoje djece, poginuli su nakon što su snage koalicije predvođene Saudijskom Arabijom izvele zračni udar na rezidencijalno područje glavnog grada Jemena.

Hussain Albukhaiti‏, aktivist iz Sane, rekao je za Al Jazeeru kako su još tri osobe nestale nakon udara na jug grada.

“Četiri člana obitelji al-Mahdi, uključujući stariju ženu, njezinu snahu i njezino dvoje male djece, poginula su nakon što je njihovu kuća pogođena u zračnom udaru nešto iza ponoći”, rekao je Albukhaiti.

Civili ginu

Kazao je kako u blizini mjesta udara nema vojnih instalacija niti je bilo dojava o aktivnosti boraca iz redova Husija, protiv kojih se bore koalicijske snage.

“Nije bilo prestanka neprijateljstava saudijskih snaga od početka ramazana. U posljednja dva tjedna, svake noći čujemo zrakoplove kako lete sve do ranih jutarnjih sati”, kaže Albukhaiti.

“Nemamo ideju o tome što rade – je li to izviđanje ili prikupljanje obavještajnih podataka – ali civili kontinuirano ginu”. 

Ovo je posljednji u seriji zračnih napada u kojima su pogođeni civili otkad je Saudijska Arabija, zajedno s drugim arapskim zemljama koje su u koaliciji, intervenirala u Jemenu u ožujku 2015. godine.

Izvor: Al Jazeera