Oglasi

Jemenska vojska ubila 12 pripadnika Al Kaide

Vojska je koristila artiljeriju i avione prilikom napada, a među ubijenim je i Belidi Tavfik, brat jednog od Al Kaidinih vođa u provinciji Abyan.
U napadima na uporište pobunjenika srušene su i kuće lokalnih stanovnikaReuters

Jemenska vojska ubila je 12 pripadnika Al Kaide u napadu na njihovo skrovište u planinskom, udaljenom južnom području Jemena, saopćio je u subotu regionalni zvaničnik.

Vojska je koristila artiljeriju i avione prilikom napada na uporište Al Kaide u blizini Shaqree, oko 35 kilometara od Zinjibara, prijestonice provincije Abyan, rekao je neimenovani zvaničnik, prenosi AFP.

U sukobima od ponedjeljka ubijeno je najmanje 18 pobunjenika.

Među ubijenim je i Belidi Tavfik, brat jednog od Al Kaidinih vođa u provinciji Abyan.

Lider paravojne jedinice Luhishi Hussein, koja podržava jemensku vojsku u borbi protiv mreže pobunjenika u južnom Jemenu, rekao je da je operacija rezultirala "pogibijom više od 10 članova Al Kaide".

U sukobima od ponedjeljka ubijeno je najmanje 18 pobunjenika i 14 vojnika jemenske vojske.

Washington smatra Al Kaidu na Arabijskom poluotoku jednim od najaktivnijih ogranaka globalne mreže.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.