Oglasi

Jeremić i Petrović pred disciplinskom mjerom

Demokratska stranka je pokrenula disciplinski postupak protiv Jeremića i Petrovića zbog kršenja odluka Glavnog odbora.
Vuk Jeremić i Dušan Petrović će se uskoro naći pred disciplinskom komisijom DS-aEpa/ Tanjug

Demokratska stranka je u četvrtak navečer, na sjednici Izvršnog odbora, pokrenula disciplinski postupak protiv poslanika te stranke Dušana Petrovića i Vuka Jeremića.

U saopćenju se kaže da je Izvrši odbor, na osnovu prijedloga predsjednika DS-a Dragana Ðilasa, a zbog kršenja odluke Glavnog odbora stranke od 27. decembra 2012. godine, donio odluku o formiranju disciplinske komisije i pokretanju disciplinskog postupka protiv Dušana Petrovića i Vuka Jeremića.

Predsjedništvo DS-a je krajem prošle sedmice u Despotovcu zatražilo da se pokrene inicijativa za isključenje Petrovića iz stranke.

Petrović je prije sastanka izjavio kako je siguran da Izvršni odbor neće podržati inicijativu da bude isključen iz stranke.

Revanšistička politika

Očekuje da će iduće sedmice dobiti priliku da se izjasni pred Izvršnim odborom, kada će, kako je naglasio, reći sve što ima o onome što stoji u prijedlogu za pokretanje postupka.

Petrović smatra da lider DS-a Dragan Ðilas vodi revanšističku politiku, dok ozbiljnu politiku nije predstavio ni stranci ni građanima.

Ðilas je u srijedu, govoreći o kadrovskim pitanjima u DS-u, napomenuo da u toj stranci nema mogućnosti za više politika i da su pojedinci u stranci, ma kako se zvali, nebitni, već je ključno ono što će DS ponuditi građanima.

Prema njegovim riječima, u DS moraju da se znaju red i pravila, da odluke Glavnog odbora prihvataju svi, a da je onaj koji to ne uradi - sam sebe isključio iz stranke.

"Nema mogućnosti za više politika. Politiku formiraju Glavni odbor, Predsjedništvo i ja. Svako može da iznese ideje, ali kada donesemo odluku moramo da je i sprovodemo. Za mene, promene u stranci nisu personalno pitanje, već promena ideje, načina na koji funkcionišemo. Stranački organi će reći o Petroviću (Dušan) i Jeremiću (Vuk), a da li će neko postati samostalni poslanik to nije ključno, ključno je ono što će DS ponuditi građanima. Pojedinci u toj priči, zvali se Petrović ili Ðilas, potpuno su nebitni", rekao je lider demokrata.

Ðilas je još ranije pozvao sve ministre u prethodnoj Vladi da podnesu ostavke na mjesta poslanika zbog loših izbornih rezultata.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.