Jeremić van politike dok je u UN-u

Potpredsjednik SNS-a Bratislav Gašić pozvao Jeremića da se priključi timu vicepremijera Aleksandra Vučića (EPA)

Predsjedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih naroda Vuk Jeremić, koga je Demokratska stranka (DS) nedavno isključila iz svojih redova, izjavio je da ga neće biti u domaćoj politici dok god je na funkciji u UN-u.

“Nemam nameru da se angažujem u domaćoj politici do okončanja predsedavanja Srbije GS UN. Ovo je izuzetna prilika za našu zemlju koja će trajati još svega šest meseci i želim da se u potpunosti posvetim tome kako bi od toga država imala što veću korist”, rekao je Jeremić za današnji Blic.

Sedam dana nakon što je izbačen iz Demokratske stranke, Vuku Jeremiću (38) ponude stižu sa različitih strana.

Potpredsjednik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Gašić javno je pozvao Jeremića da se priključi timu vicepremijera Aleksandra Vučića.

Lični apel

Ističući da je ovo njegov lični apel, te da do sada nije bilo riječi o tome na predsjedništvu SNS-a, Gašić je kazao da izuzetno cijeni rezultate Vuka Jeremića i njegovu poziciju u Generalnoj skupštini UN-a i dodao da se samo stranke u rasulu odriču takvih kadrova.

“Naša partija je mnogo demokratičnija od Demokratske stranke jer se mi ne libimo da nestranačke kadrove postavimo za ministre, jer poštujemo njihove kvalitete i znanje” – kazao je Gašić novinarima i dodao da bi Vuk Jeremić bio koristan za “mnogo pozicija”.

On je objasnio da SNS želi napraviti tim od kvalitetnih ljudi.

“Mislim da bi jednom takvom timu trebalo da se priključi i Vuk Jeremić” – istakao je Gašić, koji je pozvao nekadašnjeg šefa diplomatije Srbije da dobro razmisli i da se priključi Aleksandru Vučiću.

Izvor: Agencije