Jerkov: Šešelj ima apsolutnu podršku vlasti u Srbiji

Vojislav Šešelj
Zaštićen sa svih strana, jer na vlasti su njegovi najbolji učenici, Vojislav Šešelj je dobio novi zamah (EPA)

Zastupnica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je da činjenica da lider radikala Vojislav Šešelj i dalje sjedi u parlamentu kao zastupnik govori o tome da uživa podršku aktualnih vlasti.

“Svaki dan koji Šešelj provede na slobodi je dan u kojem on ima podršku svih vladajućih funkcionera. Ja stvarno ne očekujem da ga tadašnji njegovi istomišljenici, a danas funkcioneri vlasti osude. Nisam naivna i ne očekujem da vlast u Srbiji reaguje na bilo šta što Šešelj danas radi”, kazala je Aleksandra Jerkov za Hrvatsku televiziju, kako prenosi Beta.

Dodala je da je Šešelj protuzakonito još zastupnik jer je osuđeni ratni zločinac.

Prijetnje Jerkov i Čanku, odlazak hrvatskog izaslanstva 

Aleksandri Jerkov su, prema tvrdnji njezinih stranačkih kolega, nedavno prišli, najbrutalnije je vrijeđali i prijetili da će joj “razbiti njušku” zastupnici Srpske radikalne stranke (SRS), a Jerkov je na Twitter profilu objavila fotografiju pisane poruke s uvredljivim sadržajem koja ju je dočekala u skupštinskoj dvorani.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak također je izjavio da mu je lider SRS-a i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj prijetio kako će mu nanijeti fizičke ozljede ukoliko dođe u Skupštinu Srbije te da ga je tjelohranitelj lidera radikala napao.

Izaslanstvo Hrvatskog sabora nedavno je prekinulo posjet Srbiji zbog izgreda koji je izazvao Šešelj, šef radikala i zastupnik u srbijanskom parlamentu, gazeći hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije i vrijeđajući članove izaslanstva.

Skup u Hrtkovcima

Radikali su najavili da će održati skup u Hrtkovcima na 26. godišnjicu okupljanja nakon kojeg je uslijedilo iseljavanje Hrvata iz tog vojvođanskog sela, za što je Šešelj pred Rezidualnim mehanizmom za međunarodne kaznene sudove pravomoćno osuđen na deset godina zatvora.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je da neće dozvoliti nijedno okupljanje 6. svibnja u Hrtkovcima i navelo da će službena rješenja o zabrani skupova, onima koji su prijavili, biti uručena u zakonskom roku.

Unatoč toj zabrani, Vojislav Šešelj je rekao da ne odustaje od odlaska u Hrtkovce 6. svibnja.

Izvor: Agencije