Johnson Electric otvara u Nišu 2.400 radnih mjesta

Johnson Electric već posjeduje fabriku u Nišu u kojoj je trenutno zaposleno 360 radnika (Tanjug)

Kompanija za proizvodnju elektromotora Johnson Eelectric, sa sjedištem u Hong Kongu, planira u Nišu investicije od 50 miliona eura i zapošljavanje 2.400 radnika.

Memorandum o tome danas su u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića potpisali ministar privrede Srbije Željko Sertić, gradonačelnik Niša Zoran Perišić, direktor Johnson Elelctrica Markus Schmitz, potpredsjednik te kompanije za Evropu Austin Wang i zastupnik Johnson Electrica Loran Kardon, javlja Srna.

Prema Memorandumu o razumijevanju, investicioni projekat treba biti realiziran u narednih pet godina.

Do kraja ove godine predviđeno je da se zaposli 582 radnika, a onda će, kako je najavljeno, taj broj rasti proporcionalno da bi do 2020. godine dostigao 3.400 radnika.

Nastavak inveseticija

Premijer Aleksandar Vučić, izjavio je da će ovo za nekoliko godina biti najveća fabrika u Srbiji i podvukao da je to prva velika i dobra vijest za Nišlije poslije mnogo godina, te da će ih biti više u narednom periodu.

Vučić je rekao da je Vlada u ovom poslu učestvovala sa 6.750.000 eura i najavio da će biti nastavljene investicije ne samo Nišavskom, već i Topličkom, Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu.

Johnson Electric već posjeduje fabriku u Nišu u kojoj je trenutno zaposleno 360 radnika.

Kompanija iz Hong Konga zapošljava više od 38.000 radnika u 23 zemlje, od kojih 4.000 u Evropi.

Izvor: Agencije