Jurčić predstavljen kao novi trener Dinama

Novi trener zagrebačkog Dinama i nogometnog prvaka Hrvatske Krunoslav Jurčić, koji je po treći put postavljen za šefa struke „modrih“, u utorak je službeno predstavljen javnosti na konferenciji za novinare u Maksimiru, prenosi agencija Hina.

„Počašćen sam što sam opet ovdje, što sam dobio priliku završiti posao. U prvim kontaktima s ljudima iz kluba rekao sam da me zanima Dinamo uz opću podršku, u smislu da Dinamo mora dati struci vrijeme da se napravi rezultat“, kazao je Jurčić koji je potpisao ugovor na dvije godine i rekao da će zadržati stručni štab koji je radio i s Antom Čačićem.

„Mene sad zanimaju igrači koji mi u slijedećih deset dana mogu pomoći. Bilo bi smiješno da ja sad nakon toliko godina mijenjam neka svoja nogometna načela.“

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić je na početku konferencije zahvalio dosadašnjem treneru Čačiću i predstavio Jurčića za kojeg je rekao da je on najbolje rješenje za klub.

„Kruno je zaslužio Dinamo. On je trener koji je ovdje ostavio jako dobar dojam, karakterna je osoba i vrlo studiozan trener“, rekao je Mamić.

Nenajavljeni sastanak

Izvršni odbor Dinama, koji se nenajavljeno sastao u večernjim satima u ponedjeljak, smijenio je Čačića a na njegovo mjesto postavio Krunu Jurčića.

Jurčić se posebno zahvalio na susretljivosti i hrvatskom selektoru Igoru Štimcu u čijem je stručnom štabu do jučer bio. U petak ga čeka utakmica Prve hrvatske lige (HNL) protiv Lokomotive, a već u utorak u posljednjem kolu Lige prvaka na Maksimir stiže kijevski Dinamo.

Jurčić je došao na mjesto Čačića čiji se otkaz nakon nedjeljnog poraza Dinama kod Zagreba, posljednjeplasiranog tima Lige nagovještavao jer mu je to bio treći prvenstveni, četvrti u domaćim natjecanjima, te ukupno deveti poraz ove polusezone.

Čačić je došao na klupu najtrofejnijeg hrvatskog kluba u decembru prošle godine, s Dinamom je osvojio duplu krunu, te se u aktuelnoj sezoni plasirao u grupnu fazu Lige prvaka.

Pod njegovim vodstvom Dinamo je ove sezone odigrao 30 takmičarskih utakmica, upisao 18 pobjeda, 3 remija i 9 poraza.

Treći mandat

Jurčić se nije spominjao u ozbiljnim kombinacijama za njegovog nasljednika, ali će nekadašnji reprezentativac Hrvatske po treći put voditi Dinamo.

Prvi put je bio trener Zagrepčana u sezoni 2008./2009. te osvojio dvostruku krunu, a u sezoni 2009/2010 još jedan naslov prvaka, da bi u drugom mandatu u maju 2011. uspio izboriti Ligu prvaka.

Jurčić je, osim Dinama, u karijeri vodio Istru, Slaven Belupo i Lokomotivu.

Jurčić je 21. trener Dinama od 2000. godine, a neki od stručnjaka poput Ilije Lončarevića, Jurčića, Marijan Vlaka i Branka Ivankovića bili su na tom mjestu u dva i više navrata.

Nijedan od trenera nije ekipu vodio više od dvije sezone.

Izvor: Agencije