Jurgen Klopp definitivno napušta Borrusiju

Jurgen Klopp je u Borrusiju stigao 2008. godine i predvodio je do dvije titule prvaka Njemačke (EPA)

Trener njemačkog bundesligaša Borussia Dortmund Jurgen Klopp potvrdio je u srijedu da će na kraju sezone definitivno napustiti klub.

Klopp ugovor s “Milionerima” ima do 2018. godine, ali je s čelnicima kluba dogovorio raniji raskid saradnje.

“Uvijek sam govorio da ću otići kada budem imao osjećaj da nisam idealan trener za Borrusiju. Moj odlazak iz Dortmunda nema veze sa sportskim rezultatima i nadam se da sam donio ispravnu odluku. Nisam u kontaktu ni s jednim timom, iako me povezuju s prelaskom u [englesku] Premier ligu”, rekao je on na konferenciji za novinare u Dortmundu.

Duga lista

Najveće šanse da preuzme klupu Borrusije daju se Thomasu Tuhelu, koji je slobodan nakon odlaska prošle godine iz Mainza.

Klopp je u Borrusiju stigao 2008. godine i predvodio je do dvije titule prvaka Njemačke (2011. i 2012), Kupa Njemačke (2012) i finala Lige prvaka (2013).

Borrusia poslije uspješnih godina ove sezone bilježi loše rezultate u Bundesligi, pošto je jedno vrijeme bila posljednja na tabeli, a sada zauzima 10. mjesto.

Njemački mediji prenijeli su da su za Kloppove usluge zainteresirani Arsenal, Manchester United, Liverpool, PSG i Real Madrid.

Izvor: Agencije