Juventus pred ispadanjem iz Lige prvaka

'Stara dama' želi se revanširati Olympiakosu za poraz u Ateni (AP)

Nogometaši Juventusa, trostrukog uzastopnog prvaka Italije, moraju večeras pobijediti Olympiakos u četvrtom kolu Lige prvaka, ukoliko žele ostati u utrci za plasman u osminu finala elitnog europskog natjecanja.

„Stara dama“ prošle sezone nije uspjela proći među 16 najboljih, pa se pred izabranike trenera Massimiliana Allegrija stavlja jasan cilj, jer se vodstvo dvostrukog prvaka Europe ne zadovoljava samo dominacijom na Apeninima.

„Želimo se revanširati Olympiakosu za poraz u Ateni. Svjesni smo da nam neće biti lako, ali uvjeren sam da možemo ispuniti očekivanja navijača“, izjavio je Allegri za La Gazzettu dello Sport.

Koliko je duel s Grcima važan za Juve govori i činjenica da je Allegri proteklog vikenda u Seriji A protiv Empolija odmarao dvojicu startnih napadača Carlosa Teveza i Fernanda Llorentea.

U drugom susretu A skupine, aktualni viceprvak Atletico iz Madrida gostuje Malmou.

Šveđani su pobjedom protiv Olympiakosa na svom terenu pokazali da nisu samo „ukras“ u skupini, što znači da ekipu Diega Simeonea očekuje veoma težak zadatak.

Real pred 12-om pobjedom u nizu

I dok će Juventus i Atletico skoro do kraja faze po skupinama strepjeti za prolaz, Real Madrid, Borussia Dortmund i Arsenal mogli bi već večeras osigurati proljeće u elitnom natjecanju.

Madriđani, koji su u nevjerojatnoj su seriji od 11 uzastopnih pobjeda, dočekuju Liverpool, najvjerojatnije s oporavljenim Garethom Baleom, dok Borussia Dortmund, koja nikako ne može da se „sastavi“ u Bundesligi i trenutno je u zoni ispadanja čeka turski Galatasaray.

U slučaju pobjede ili neriješenog rezultata ekipe iz Dortmunda, plasman u eliminacijsku fazu mogao bi ovjeriti i Arsenal, ukoliko pred svojim navijačima ne izgubi od belgijskog prvaka Anderlechta.

Raspored i poredak:

Skupina A: Juventus – Olympiakos, Malmo – Atletico Madrid (Olympiakos 6, Atletico Madrid 6, Juventus 3, Malmo 3)

Skupina B: Basel – Ludogorec, Real Madrid – Liverpool (Real Madrid 9, Ludogorec 3, Liverpool 3, Basel 3)

Skupina C: Zenit – Bayer Leverkusen (18 sati), Benfica – Monaco (Bayer Leverkusen 6, Monaco 5, Zenit 4, Benfica 1)

Skupina D: Arsenal – Anderlecht, Borussia Dortmund – Galatasaray (Borussia Dortmund 9, Arsenal 6, Anderlecht 1, Galatasaray 1).

Izvor: Agencije