Juventus zvanično predstavio Miralema Pjanića

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša Miralem Pjanić zvanično je u utorak predstavljen u italijanskom prvaku Juventusu. Nakon pet sezona provedenih u Romi, u Torinu će se boriti za svoj prvi Scudetto.

Da “Stara dama” ima ozbiljne namjere i u narednoj sezoni dokazuje angažman uprave Juventusa u prelaznom roku. Pjanić je posljednje pojačanje tima iz Torina, koji brani naslov prvaka u Italiji.

“Došao sam i sretan sam zbog toga. Pred nama je veliki posao, jasno mi je to od prvog dana. Ovdje sam da pomognem ekipi da bude bolja nego ranije. Velika je razlika između ovog kluba i onih u kojima sam igrao ranije”, kaže bh. reprezentativac.

U Torino je Pjanić došao iz Rima, gdje je pet sezona igrao u dresu Rome. Navijači Juventusa sjećaju ga se po jednom pogotku u mreži novog kluba, ali u budućnosti neće se morati brinuti. Naprotiv, Pjanićevo najjače oružje bit će usmjereno na njihove protivnike.

Navijači očekuju pobjede

“Najvažnije je da nastavimo pobjeđivati, a kada igrate u ovako velikom klubu kao što je Juventus, od vas se uvijek očekuju pobjede. Bez obzira je li riječ o Ligi prvaka ili Kupu Italije, ići ćemo na pobjedu”, ističe nogometaš.

Odluka o odlasku iz Rome za 26-godišnjeg Pjanića nije bila lagana, jer je, kako kaže, izgradio dobre odnose sa saigračima.

“Prije nego sam potpisao ugovor, nazvao sam trenera [Luciana] Spallettija, poslao poruku [Francescu] Tottiju i [Danieleu] De Rossiju, zahvalio im se za pet fantastičnih godina i objasnio da sam morao donijeti ovakvu odluku, jer naše karijere ne traju dugo.”

Pjanić je s Romom ostvario brojne uspjehe, ali nije uspio osvojiti nijedan Scudetto. S Juventusom će za to imati znatno veće šanse, naročito ukoliko francuski internacionalac Paul Pogba ostane u klubu. Juventus je u prelaznom roku ostao bez Alvara Morate, koji se vratio u Real Madrid, ali se pojačao Danijem Alvesom, koji je došao iz Barcelone.

Izvor: Al Jazeera i agencije