Oglasi

Kalesija: Osuđen zlostavljač Bettine Siegner

Milenko Marinković priznao je krivicu za protivpravno lišavanje slobode Bettine Siegner, a postupak protiv njegove supruge se nastavlja.
Milenko Marinković uhapšen je 17. maja 2012. godineAJB

U slučaju dugogodišnjeg zlostavljanja Bettine Siegner, u zaseoku Karavlasi pokraj Kalesije u Bosni i Hercegovini, staratelj mlade Njemice Milenko Marinković priznao je krivicu za protivpravno lišavanje slobode.

Općinski sud u Kalesiji Marinkovića je osudio na dvije godine zatvora. Njegova supruga nije priznala krivicu i protiv nje se postupak nastavlja.

Kako je saopćeno iz Tužiteljstva Tuzlanskog kantona, protiv optužene Slavojke Marinković ovaj Sud je rješenjem razdvojio krivični postupak koji će se nastaviti u narednom periodu.

Suđenje zatvoreno za javnost

Tokom glavnog pretresa saslušano je više svjedoka, a suđenje je zatvoreno za javnost jer je Tužilaštvo odlučilo zaštititi integritet oštećene.

Bračni par Marinković uhapšen je 17. maja prošle godine i predat  u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Marinkovići su uhapšeni pod osnovanom sumnjom da su deset godina držali zatvorenu državljanku Njemačke, tada 19-godišnju  Bettinu Seiger, te da joj nisu dozvoljavali kontakte sa ljudima i pohađanje škole, da su se prema njoj ponašali nehumano, izgladnjivali je i tjerali da radi teške poljoprivredne poslove.

Izvor: Agencije