Karamarko: Da, bit ću mandatar!

Tomislav Karamarko opovrgnuo je da je HDZ, kako u svom pismu navodi predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, vršio pritisak na Most (Pixsell)

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u utorak da će biti mandatar za sastavljanje nove hrvatske vlade te da će akademik Željko Reiner biti kandidat HDZ-a za predsjednika Hrvatskoga sabora.

Karamarko je nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a upitan hoće li biti mandatar, na što je kratko odgovorio: “Da, bit ću mandatar.”

Rekao je i da će kandidat HDZ-a za predsjednika Hrvatskoga sabora biti akademik Željko Reiner.

“Reiner je apsolutno zaslužio da ga kandidiramo i zaslužio je respekt i svih drugih stranaka”, istaknuo je Karamarko, kako prenosi Hina. 

Reiner ranije opovrgnuo nagađanja

Dodao je i kako ne želi odgovarati na hipotetička pitanja kao što su: što će biti ako i Most predloži kandidata? “To je ono: što bi bilo kad bi bilo”, kazao je.

HDZ-ov potpredsjednik Sabora Željko Reiner je, pak, ranije tijekom dana izrazio uvjerenost da će se u četvrtak konstituirati novi saziv Sabora, ali i opovrgnuo nagađanja da je on HDZ-ov kandidat za novog predsjednika parlamenta jer se o tome, kako je rekao, u stranci još nije razgovaralo.

U izjavi novinarima, uoči međunarodne konferencije “Gospodarstvo i visoko obrazovanje”, Reiner nije htio spekulirati o tome koliko će HDZ u Sabor poslati zamjenika svojih zastupnika koji obnašaju funkcije na lokalnoj razini, poručivši  da će u četvrtak biti vrijeme za izlaganja pojedinih pravnih aspekata saborskog Poslovnika i zakona koji se odnose na nespojivost funkcija.

Karamarko: HDZ nije vršio pritisak

Predsjednik HDZ-a opovrgnuo je danas da je njegova stranka, kako u svom pismu navodi predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, vršila pritisak na Most.

“HDZ nije vršio nikakav pritisak. To je ono što mi se čini da je Mostu smetalo kod SDP-a, i to su javno i izjavljivali. Čini mi se da je ovo malo političko, taktičko i diplomatsko balansiranje, ali istina je da HDZ nije vršio nikakav pritisak”, naglasio je.

Ponovio je i da je osobno utjecao na svoje ljude da Mostu ne pristupaju parcijalno, već poštuju njihovo jedinstvo, a vrhovi stranaka će se dogovarati.

Karamarko je istaknuo i da sada očekuju politički finiš razgovora.

Izvor: Agencije