Kazne za Lazio i Ibrahimovića

Ibrahimović je isključen zbog nesportskog ponašanja (AFP)

Italijanski nogometni prvoligaš Lazio kažnjen je sa dvije utakmice igranja pred praznim tribinama u evropskim takmičenjima zbog rasističkog ponašanja njegovih navijača, objavio je klub iz Rima u srijedu.

“Dvije utakmice bez gledatelja, pa to je nevjerovatno”, izjavio je predsjednik Lazija Claudio Lotito.

Evropska nogometna federacija (UEFA) još nije službeno objavila kaznu za Lazio.

Lazio je u šesnaestini finala Evropske lige (EL) izbacio Borussiju iz Moenchengladbacha, a u osmini finala će igrati protiv još jednog njemačkog predstavnika – Stuttgarta.

Odbijena žalba Schalkea

UEFA je odbila žalbu Schalkea na nastup Didiera Drogbe za Galatasaray u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka (LP).

Njemački tim se žalio da napadač Obale Slonovače nije imao pravo nastupa za tursku ekipu jer mu je ugovor s kineskim klubom Shanghai Shenhua još važeći.

Kinezi su se žalili i Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA), ali je Disciplinska komisija UEFA-e zaključila da je žalba Schalkea neosnovana.

Kazna Ibrahimoviću

Napadač Paris Saint-Germaina (PSG) Zlatan Ibrahimović dobio je kaznu od dvije utakmice neigranja zbog iskjučenja na prvoj utakmici osmine finala LP-a protiv Valencije 12. februara.

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je Šveđanina sa dvije utakmice, pa će “Ibra” propustiti revanš na Parku prinčeva i, eventualno, a ako Francuzi prođu dalje, prvu utakmicu četvrtfinala LP-a.

Ibrahimović je crveni karton dobio u posljednjim sekundama dvoboja na Mestalli, koju je francuska ekipa dobila sa 2:1.

Ibrahimoviću je to 12. crveni karton u karijeri, a ove sezone je bio iskjučen i u francuskom prvenstvu protiv St Etiennea.

Izvor: Agencije