Kingsi povukli dres Peđe Stojakovića

Stojakovića su došli pozdraviti njegovi nekadašnji saigrači (AP)

Košarkaški klub Sacramento Kings zvanično je povukao iz upotrebe dres Srbijanca Predraga Stojakovića sa brojem 16 na poluvremenu meča protiv Oklahome City Thundera u Američkoj košarkaškoj ligi (NBA).

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije postao je tek četvrti igrač čiji će dres biti pod svodovima Sleep Train Arene, poslije Mitcha Richmonda, Chrisa Webbera i Vlade Divca.

“Ovo je veliki trenutak za moju porodicu i mene. Počastvovan sam i ovo je nagrada za sve ono što je naš tim uspeo da uradi u kratkom periodu. Zahvalio bih se i navijačima, koji su nas oduvek podržavali i moram da istaknem da su oni najbolji na svetu. Posebno bih se zahvalio stručnom štabu na čelu sa trenerom Rickom Adelmanom i igračima, koji su oduvek verovali u mene”, rekao je Stojaković, koji je nekoliko puta prekidan tokom govora zbog skandiranja domaće publike.

Stojakovića su došli da pozdrave njegovi nekadašnji saigrači kao što su Bobby Jackson, Doug Christie, Chris Webber, Scott Pollard, ali i Vlade Divac, prenosi Tanjug.

Priznanje Divca

“Peđa je jedan od najboljih šutera koje sam video. Drago mi je što ovaj trenutak mogu da podelim sa njim, svojim dobrim prijateljem. Imao je fantastičnu karijeru”, rekao je Divac.

Stojaković je 13 godina igrao u NBA ligi za Indiana Pacerse, New Orleans Hornetse, Toronto Raptorse i Dallas Maverickse, dok je za osam sezona u Kingsima uspio da postane drugi najbolji strijelac u klupskoj historiji.

Osvojio je jedan NBA prsten sa Dallasom (2011), a tri puta je igrao na All Star mečevima i dva puta je bio najbolji trojkaš All Star vikenda.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Indianapolisu (2002) i Evropskom prvenstvu u Turskoj (2001), kao i bronzu na prvenstvu Evrope u Francuskoj (1999).

Izvor: Agencije