KK Partizan dužan 6,5 miliona eura

Uprava poziva navijače da podrže mladi tim Partizana (Reuters)

Košarkaški klub Partizan saopćio je da je na dan izbora nove Uprave utvrđeno da “Crno-beli” duguju 6.504.530 eura.

Od tih 6,5 miliona, 3.624.000 eura odnosi se na igrače, trenere i stipendije.

Za banke i kratkoročne zajmove otpada 1.398.740 eura, za domaće i strane dobavljače 872.317 eura, a poreskoj upravi 501.172 eura.

Obaveze prema radnoj zajednici iznose 99.911 eura, dok je pod stavkom ostalo naznačeno 8.390 eura.

“Konsolidacijom finansijske situacije i vraćanjem poverenja, kako poverilaca tako i budućih igrača, sponzora i saradnika kluba, biće stvoreni neophodni uslovi za pravljenje takmičarskih uspeha na koje je javnost navikla, ali ovog puta uz ekonomski održivo poslovanje”, navodi se u saopćenju, prenosi Tanjug.

U skladu s principima transparentnog poslovanja i načinom na koji će Partizan u budućnosti funkcionirati, klub na sebe preuzima obavezu da redovno obavještava javnost o finansijskom stanju i koracima koji se preduzimaju u cilju konsolidacije kluba.

Partizan je zahvalio kompaniji NIS, koja je ostala uz klub kao praktično jedini veliki sponzor.

Razumijevanje povjerilaca

“U prethodnih mesec dana članovi uprave su obavili razgovore sa poprilično velikom listom poverilaca koji imaju svoja potraživanja prema klubu i objasnila im da će do izmirenja obaveza doći, ali uz iskazivanje velike doze strpljenja i uvažavanje stanja u celokupnoj srpskoj privredi, koje je, bez ikakve sumnje, teško. U tom duhu, postignuti su dogovori o novim vremenskim okvirima i metodologiji vraćanja prispelih obaveza. Ovom prilikom, klub se zahvaljuje svima na razumevanju i pre svega uloženoj dobroj volji da do dogovora dođe i na taj način se izbegne scenario po kojem bi klub morao da proglasi stečaj i stavi ključ u bravu.”

Iz klub apeliraju na navijače da u jednoj od najtežih situacija u historiji kluba dođu u što većem broju u Pionir i podrže mladi tim, koji predvodi novi trener Petar Božić.

“Da li je uopšte potrebno naglašavati koliko je ovom mladom timu potrebna pomoć sa tribina? Dobro poznati huk pod svodovima Pionira i emocija po kojoj je KK Partizan uvek bio prepoznatljiv možda će dovesti do toga da među ovim momcima ponikne neki novi Ðorđević, Danilović, Divac, Kićanović, Dalipagić, Rebrača, Paspalj, Tomašević, Drobnjak, Veličković… Zajedno ćemo prebroditi sve i na kraju se radovati novim uspesima našeg kluba”, navodi se u saopćenju.

Nova Uprava kluba kao jedan od važnih zadataka postavila je unapređenje poslovanja u oblasti marketinga, jer Partizan, kao jedan od najvećih košarkaških brendova na ovim prostorima, dužan je da učini sve kako bi uspeo da stvori nezavisan način finansiranja i tako sebi osigura dodatnu finansijsku injekciju koja će redovno snabdijevati klub i pomagati mu da posluje što je moguće više iz sopstvenih izvora.

“Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan. Vidimo se u Pioniru”, poručili su iz Partizana. citirajući čuvenu rečenicu Duška Radovića.

Izvor: Agencije