Knjiga o Trumpu postat će TV-serija

Knjiga je dosad prodana u više od 191.000 primjeraka i već je drugu sedmicu najprodavanija u SAD-u (EPA)

Knjiga Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće (Fire and Fury: Inside the Trump White House) autora Michaela Wolffa postat će televizijska serija, objavili su holivudski mediji.

Produkcijska kuća Endeavor Content otkupila je prava na taj bestseler, koji sadrži mnoge kontroverzne informacije o mandatu Donalda Trumpa, i planira ga prilagoditi za prikazivanje na TV-u, objavili su Variety i Hollywood Reporter.

Wolff će biti izvršni producent serije, koja će biti ponuđena različitim televizijskim mrežama.

Podjela uloga i datum početka snimanja još nisu poznati.

Knjiga donosi mračnu sliku Bijele kuće, u kojoj osoblje ne radi svoj posao nego spletkari, a predsjednika svi, pa i najbliži suradnici opisuju kao djetinjastu osobu i ismijavaju ga zbog nestručnosti i nesposobnosti da upravlja, prenosi Hina.

Knjiga je dosad prodana u više od 191.000 primjeraka i već je drugi tjedan najprodavanija u SAD-u.

Pripremajući se za pisanje knjige, autor je proveo mjesece u Bijeloj kući u Trumpovu mandatu.

Trump: ‘Lažljiva knjiga’ 

Trump je ustvrdio da je knjiga “puna laži, krivih interpretacija i nepostojećih izvora”.

“Autoru te lažljive knjige nisam dopustio pristup Bijeloj kući. Zapravo sam ga nekoliko puta odbio. Za potrebe knjige s njime nikad nisam razgovarao. Puna je laži, krivih interpretacija i nepostojećih izvora. Proučite povijest tog lika i gledajte što se događa njemu i traljavom Steveu [Bannonu]”, napisao je Trump na Twitteru.

Komentirajući takve izjave, Wolff ističe da “apsolutno” stoji iza svega što je napisao.

“Što sam radio ondje ako me nije htio? Apsolutno sam razgovarao s predsjednikom… i to nije bilo neslužbeno”, tvrdi autor knjige.

Michael Wolff, novinar Hollywood Reportera, napisao je knjigu na temelju više od 200 razgovora s Trumpom, njegovim najbližim suradnicima i članovima administracije.

Izvor: Agencije