Kolarov i Džeko opet u istom timu

Aleksandar Kolarov i Edin Džekoi su u Cityju zajedno igrali od 2011. do 2015. godine (Manchester City)

Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov zvanično je postao nogometaš Rome, s kojom je potpisao trogodišnji ugovor, objavio je italijanski klub.

Kolarov se, poslije sedam godina u Manchester Cityju, vratio u Rim, gdje je nastupao za Lazio, ali sada u redove ljutog rivala, u transferu vrijednom pet miliona eura.

“Veoma sam srećan što sam došao u Romu, daću 100 odsto svojih mogućnosti. Ciljevi su jasni, samo pobede”, rekao je Kolarov za klupski sajt.

Zadovoljstvo zbog dolaska Kolarova na Olimpiko izrazio je sportski direktor Monchi, na čije insistiranje je stigao ljevonogi bek iz Srbije.

“Aleksandar ima veliko iskustvo i odmah će biti od velike pomoći ekipi, na terenu i van njega. Zahvalio bih mu na velikoj želji koju je pokazao da dođe kod nas”, poručio je Monchi.

Razbjesnio navijače Lazia

Za sedam godina u Cityju osvojio je dvije titule u Premijer ligi, dva Liga kupa, FA kup i Community Shieldd, a odigrao je 243 utakmice i postigao 21 gol.

Kolarov će tako, nakon dvije godine, ponovo u istom timu zaigrati s bh. reprezentativcem Edinom Džekom.

Oni su u Cityju zajedno igrali od 2011. do 2015. godine, kada je Džeko prešao u Romu, u kojoj je prošle sezone sa 29 golova bio prvi strijelac Serie A.

Dolazak Kolarova u Romu izazvao je bijes kod navijača Lazija, koji su na meču protiv SPAL-a istakli transparent “Kolarov crv”.

Izvor: Agencije