Konačni popis ‘Vatrenih’ za Euro 2016

Veznjak Sportinga iz Gijona Alen Halilović jedan je od četvorice igrača koji su otpali s popisa (Reuters)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić u Rovinju je u utorak objavio konačni popis od 23 igrača koje će voditi na Euro 2016. u Francuskoj.

Prema očekivanju, sa šireg popisa od 27 igrača otpali su vratar Zagreba Dominik Livaković, branič Red Bulla iz Salzburga Duje Ćaleta Car te veznjaci Sportinga iz Gijona Alen Halilović i zagrebačkog Dinama Domagoj Antolić.

“Ćorić i Rog su dobili prednost u odnosu na Halilovića i Antolića jer sam se vodio time kojima od ovih igrača će više štetiti boravak i neigranje u Francuskoj od onih kojima to neće predstavljati problem. Također, ovime sam htio nagraditi Ćorića i Roga za odličnu sezonu i zalaganje tijekom pripremnog razdoblja”, rekao je izbornik Čačić, prenosi Hina.

Ćorluka zadržao mjesto

Iako je na treningu u utorak dobio jak udarac u gležanj, na popisu je stoper Vedran Ćorluka, iako će se točno stanje njegove ozljede znati u srijedu, nakon što se obavi magnetska rezonanca.

Hrvatska će na Euru 2016. igrati u skupini D s Turskom, Češkom i Španjolskom.

Protiv Turske će igrati 12. lipnja na stadionu Park prinčeva u Parizu, protiv Češke 17. lipnja u Saint-Etienneu, a protiv Španjolske 21. lipnja u Bordeauxu.

Plasman u osminu finala izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine te još četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka).

Obrana: Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli).

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter) Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Marko Rog (Dinamo Zagreb).

Napad: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Duje Čop (Malaga).

Izvor: Agencije