Konavli: Spriječeno širenje požara prema kućama

U Konavlima je nešto prije podne izbio šumski požar na predjelu Gabrila (Al Jazeera)

Vatrogasni komandant Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović izjavio je u subotu poslijepodne u konavoskom mjestu Gabrili kako je požar koji je oko podne buknuo u samom mjestu i dalje aktivan, ali je spriječeno širenje prema kućama.

Simović je izjavio kako u gašenju požara sudjeluje 70 vatrogasaca i dva kanadera, koji gase vrhove brda iznad mjesta kako se požar ne bi proširio.

“Riječ je o grubom terenu na ogromnoj površini, a puše i vjetar. Najveći problem nam je istočni vrh. Situacija se čini tek naoko boljom, ali još nije gotovo, intervencija će potrajati,” rekao je Simović.

Opreznost zbog vjetra

Simović je izjavio kako su angažirane vatrogasne jedinice s područja od Prevlake do Stona.

“Kanaderi će gasiti požar dok im uvjeti leta i gašenja budu dovoljno dobri. Nastojat ćemo zaokružiti požar,” rekao je Simović.

Kako je ranije rekao komandant Javne vatrogasne jedinice Konavle Mario Magud na terenu je 12 konavoskih vatrogasaca, angažirane su i snage Državne vatrogasne interventne jedinice te DVD Čilipi, piše Dulist.

“Jedna strana požara je pod kontrolom, no na istočnoj je strani jedan krak potpomognut vjetrom pobjegao uz brdo i proširio se”, govori Magud i dodaje kako je riječ o nepristupačnom terenu, a sve pogoršava vjetar.

Izvor: Agencije