Kvalifikacije za SP: Remi Poljske i Engleske

Engleze u vodstvo doveo Wayne Rooney u 31. minuti nakon što je udarac iz ugla izveo Steven Gerrard (EPA)

Nogometne reprezentacije Poljske i Engleske igrale su u srijedu u Varšavi neriješeno 1:1, u odloženoj utakmici grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Ovaj meč je bio na programu u utorak navečer, ali je odgođen za dan kasnije jer su Poljaci propustili zatvoriti krov na Nacionalnom stadionu u svom glavnom gradu, pa se nije moglo igrati na terenu natopljenom vodom.

Oba pogotka postignuta su glavom nakon kornera.

Prvo je Engleze u vodstvo doveo Wayne Rooney u 31. minuti nakon što je udarac iz ugla izveo Steven Gerrard, a u 70. minuti je nakon pogrešnog istrčavanja engleskog golmana Joea Harta izjednačio Kamil Glik. Ovaj put, korner je izveo Ludovic Obraniak.

„Ovo je dobar bod, ali smo razočarani“, izjavio je Gerrard nakon utakmice.

„Znamo da možemo igrati bolje. Trebali smo bolje realizirati prilike na ovoj utakmici, ali vjerujem kako će na kraju ovo biti vrijedan bod.“

Hartovo priznanje

Golman „Gordog Albiona“ Hart preuzeo je krivicu za primljeni gol jer je pogrešno reagirao nakon izvođenja kornera.

„Moja greška nas je koštala bodova. Oni su kucali stalno na vrata, ali se ona nikad ne bi otvorila da nije došlo do greške“, rekao je golman Engleske.

U okviru grupe H, Crna Gora je u utorak navečer kao gost pobijedila Ukrajinu sa 1:0, a Moldavija, također „na strani“, reprezentaciju San Marina sa 2:0.

Na tabeli vodi Engleska sa osam bodova iz četiri utakmice ispred Crne Gore, koja ima sedam iz tri meča. Slijede Poljska sa pet bodova, Moldavija sa četiri, Ukrajina sa dva i San Marino bez bodova.

U posljednjoj ovogodišnjoj utakmici grupe H Crna Gora 14. novembra dočekuje San Marino.

Izvor: Agencije