Lavrov iduće sedmice u posjeti Sloveniji i Srbiji

Sergej Lavrov će boraviti u Srbiji povodom 180. godišnjice uspostave rusko-srbijanskih diplomatskih odnosa (EPA)

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov boravit će u srijedu, 21. februara, u radnoj posjeti Sloveniji, gdje će razgovarati sa slovenskim šefom diplomatije Karlom Erjavcem te predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Nakon posjete Ljubljani, Lavrov će otputovati u posjetu Srbiji.

Kako se navodi u saopćenju objavljenom na web stranici slovenskog Ministarstva vanjskih poslova, razgovarat će se o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji te aktualnim političkim temama, s naglaskom na rješavanje krize u Ukrajini i stanju na zapadnom Balkanu.

Dvodnevna posjeta Beogradu

Erjavec i Lavrov dat će nakon susreta izjave za javnost, a gosta iz Rusije posebno će primiti i predsjednik Pahor, prenosi Hina.

Kako je prije toga objavila glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova, Lavrov će, nakon posjete Sloveniji, u srijedu otputovati u Beograd, u dvodnevnu radnu posjetu Srbiji, povodom 180. godišnjice uspostave rusko-srbijanskih diplomatskih odnosa.

Razgovarat će s predsjednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem, prenijela je agencija Tass.

Izvor: Agencije