LeBron James se vraća u Cleveland Cavalierse

Kad je prije četiri godine napustio Cleveland, navijači Cavsa su palili dresove s njegovim imenom (AP)

Jedan od najboljih košarkaša današnjice LeBron James izjavio je za američki sportski magazin Sports Illustrated kako se nakon četiri godine provedene u Miami Heatu vraća u Cleveland Cavalierse za koje je igrao prvih sedam godina svoje NBA karijere.

„Vraćam se kući. Moja povezanost sa sjeveroistočim Ohiom je veća od košarke. To prije četiri godine nisam shvaćao. Sada shvaćam. Prije no što je ikoga bilo briga gdje ću igrati košarku, bio sam dječak iz sjeverozapadnog Ohia. Tamo sam prohodao, prvi put potrčao, plakao i krvario, te zato ima posebno mjesto u mom srcu“, rekao je James.

Dva naslova prvaka

Prije četiri godine James je u posebnoj televizijskom emisiji objavio „odluku“ o tome kako „svoj talent seli na južnu plažu“, te je zbog toga postao omražena osoba u Clevelandu, a navijači Cavsa su iz protesta palili dresove s njegovim imenom.

Tijekom boravka u Miamiju James je uz Dwyanea Wadea i Chrisa Bosha svake godine vodio Heat do finala NBA lige, te je 2012. i 2013. osvajao naslov prvaka, dok se Cavsi bez njega niti jedne godine nisu uspijevali plasirati u doigravanje.

LeBron James, koji će 30. prosinca ove godine napuniti 30 godina, već je četiri puta biran za najkorisnijeg igrača lige (MVP), osam je puta biran u najbolju petorku lige, te je sakupio 10 nastupa na All-Star utakmicama.

Izvor: Agencije