Leteći motocikli mogli bi biti u upotrebi do 2020. godine

Kompanija je dokazala da je električno vozilo za polijetanje i slijetanje moguće koristiti u svakodnevnom životu

Policija u Dubaiju mogla bi početi koristiti leteće motocikle do 2020. godine, rekao je generalni direktor odjeljenja za vještačku inteligenciju u Dubaiju Khalid Nasser Alrazooqi.

Ako niste pripadnik policije i ako imate 150.000 dolara viška na svom bankovnom računu, leteći motocikl bi mogao biti vaš s obzirom na to da ga i civili mogu kupiti.

Godinu nakon premijernog predstavljanja u Kaliforniji, kompanija Hoversurf predstavila je svoj leteći motocikl na sajmu tehničkih dostignuća u Dubaiju.

Kompanija se vratila s novim modelom i dokazima da je njihovo električno vozilo za polijetanje i slijetanje moguće koristiti u svakodnevnom životu.

Slaba izdržljivost baterija

Hoversurf je sada svoj leteći motocikl S3 2019 poklonio policiji u Dubaiju i već je počela obuka za policijske službenike.

Alrazooqi je vozilo opisao kao prvo koje će moći doprijeti do teško dostupnih zona i izrazio očekivanje da će se leteći motocikl naći u upotrebi do 2020. godine.

„Trenutno imamo dvije ekipe koje su već u procesu obuke, a iz dana u dan povećavamo broj polaznika“, rekao je on za CNN.

S druge strane, Tim Robinson, glavni i odgovorni urednik magazina Aerospace, opisao je vozilo kao „poprilično ograničeno“ kad je riječ o potencijalnom policijskom radu, ali je istakao kako je ipak moguće koristiti ga za dobru zabavu.

Ograničenja vidi u slaboj izdržljivosti baterija koje su nužne za pokretanje vozila.

Izvor: Agencije