Lewandowski: U januaru potpisujem za Bayern

Odlazak Poljaka će biti još jedan žestok udar za „Žuto-crne“, koji su željeli prodati Lewandowskog u inostranstvo (EPA)

Robert Lewandowski, napadač njemačke Borussije iz Dortmunda i nogometne reprezentacije Poljske, potvrdio je kako će potpisati predugovor sa minhenskim Bayernom u januaru naredne godine, prenose agencije.

Lewandowski (24) će postati član aktuelnog prvaka Bundeslige na kraju trenutne sezone, kada mu ističe ugovor sa trenutnim klubom.

U intervjuu za televizijsku stanicu Sport 1 nakon duela drugog kola Kupa Njemačke, u kojem je njegova Borussia kao gost savladala Munchen 1860 sa 2:0, Poljak je indicirao da bi trebao potpisati ugovor početkom 2014. godine.

Najgore čuvana tajna

Na pitanje da li postoji mogućnost njegovog prelaska u Bayern naredne godine, Lewandowski je odgovorio:

„Postoji, jer tada mogu zvanično potpisati ugovor. Zvanično tek u januaru mogu nešto reći, sada je prerano. Trebamo još malo sačekati.“

Ako je riječ o prelasku poljskog napadača među Bavarce tajna, onda je to jedna od najgore čuvanih i prema njoj će Lewandowski predvoditi napad tima Pepa Guardiole naredne sezone i ponovo igrati sa bivšim saigračem Mariom Gotzeom.

Žestok udar

Odlazak Poljaka će biti još jedan žestok udar za „Žuto-crne“, koji su željeli prodati Lewandowskog u inostranstvo, ali će sada, ipak, izgubiti ključnog napadača, koji će pojačati prvog rivala u elitnom rangu njemačkog nogometa.

Gotze je otišao ovog ljeta u Bayern, jer je prvak Evrope iz Minhena isplatio Borussiji klauzulu iz ugovora u iznosu od 37 miliona eura. Bavarci su željeli kupiti i Lewandowskog, ali Uprava tima iz Dortmunda je odbila prodati nogometaša velikom rivalu.

Umjesto toga, Lewandowski će kao slobodan igrač otići iz tima i Borussia neće ništa zaraditi.

Izvor: Agencije