Oglasi

Libijski premijer neozlijeđen u atentatu

Mohamed al-Magariaf je ostao nepovrijeđen u napadu koji je izveden u njegovoj kući, ali su povrede zadobila trojica njegovih čuvara.
Na libijskog premijera Mohameda al-Magriafa (lijevo) otvorena je vatra u subotu navečerReuters - Arhiva

Predsjednik libijskog Parlamenta Mohamed al-Magariaf nije povrijeđen u atentatu koji je izveden u njegovoj kući u unutrašnjosti zemlje, saopćio je u nedjelju njegov glasnogovornik.

Na rezidenciju predsjednika libijskog Nacionalnog kongresa, koja se nalazi u gradu Sabha, oko 800 kilometara južno od prijestonice Tripoli, otvorena je vatra u subotu navečer.

Megariaf u ovom napadu nije povrijeđen, ali su povrede zadobila trojica njegovih čuvara, rekao je glasnogovornik predsjednika Parlamenta Rasmy Burwein, javio je Reuters.

Premijer Libije je boravio u Sabhi da bi se sastao s lokalnim zvaničnicima i liderima zajednica nakon što je Tripoli ovu oblast proglasio zatvorenom vojnom zonom u nastojanju da suzbije sve veće bezakonje.

Ovaj grad i ostali dio juga Sahare potresa međuplemensko nasilje od početka oružane pobune u kojoj je svrgnut i ubijen Moammer Gaddafi, pošto u toj oblasti i dalje deluju brojne naoružane grupe koje su u tom periodu nastale.

Izvor: Agencije