Lieberman: Opozicija želi gurnuti Izrael u rat u Gazi

Avigdor Lieberman: Lideri opozicije i radikalne organizacija u Gazi pokušavaju nas gurnuti u veliki rat (EPA)

Izraelski ministar odbrane Avigdor Lieberman izjavio je kako izraelska opozicija radi na tome da Izrael gurne u rat u Gazi, prenosi agencija Anadolija.

“Lideri izraelske opozicije, baš kao i radikalne organizacija u Gazi, pokušavaju nas gurnuti u veliki rat”, kazao je on za izraelski državni radio.

Lider opozicione izraelske Laburističke partije Avi Gabbay proteklog vikenda optužio je izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da nedovoljno žestoko odgovara na raketne napade iz Gaze.

Gabbay je tom prilikom izjavio kako su zračni udari na određene položaje u Gazi potrošeno i neefikasno sredstvo za sprečavanje provokativnih napada iz Gaze na Izrael.

Raketni napadi

Lokalni mediji navode kako je jug Izraela u posljednje vrijeme na udaru raketa sa palestinskog Pojasa Gaze.

Dodaju kako većina napada nije pravila štetu, najmanje tri rakete su pale u stambeni prostor te kako bi veći broj raketa pogodio takve dijelove Izraela da nije djelovao protivraketni sistem “Čelična kupola”.

U znak odgovora, Izrael je ciljano gađao prostore za obuku i skladište koji pripadaju Hamasu, pokretu koji kontrolira palestinsku teritoriju Pojas Gaze.

Izvor: Agencije