Liga Evrope: Arsenal i Atletico neriješeno, Marseille pobijedio Red Bull

Nakon samo 10 minuta igre Šime Vrsaljko morao je u svlačionicu - dobio je drugi žuti karton (EPA)

Večeras su na programu bile i prve utakmice polufinala Europske lige – Arsenal je na svom terenu dočekao Atletico iz Madrida, dok je Olympique Marseille ugostio Red Bull iz Salzburga.

Iako su najmanje 80 minuta igrali s igračem više, nogometaši Arsenala nisu uspjeli svladati goste iz Madrida – završilo je 1:1, dok je Olympique slavio 2:0 protiv gostiju iz Austrije.

Vrlo loše utakmicu su počeli nogometaši Atletica. Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko već u drugoj minuti dobio je žuti karton zbog spoticanja protivničkog igrača, a osam minuta kasnije i drugi žuti zbog neopreznog starta i naguravanja.

Simeone poslan na tribine

Nezadovoljan sudačkom odlukom, trener gostujućih Diego Simeone prosvjedovao je, ali je u tome pretjerao, pa je poslan da utakmicu gleda s tribina.

Jan Oblak uspješno je branio mrežu Atletica sve do 61. minute kad za vodstvo domaćih pogodak postiže Alexandre Lacazette.

No, 20-ak minuta kasnije – nakon greške obrane Arsenala – za konačni rezultat gol postiže Antoine Griezmann.

Utakmica na Emiratesu imala je i svoju povijesnu dimenziju, jer je posljednji put u jednoj europskoj utakmici pred domaćim navijačima Arsenal predvodio Arsene Wenger koji uskoro napušta kormilo tog engleskog kluba.

Dvije asistencije Payeta

Iako je susret Arsenala i Atletica predstavljao svojevrsno finale prije finala, ništa manje pažnje nije privlačio ni duel Marseillea i Red Bull Salzburga.

Već u 15. minuti domaći su poveli golom Floriana Thauvina.

Clinton N'Jie nije igrao ni tri minute, kad je u 63. minuti postigao drugi gol za Olympique i postavio rezultat koji pruža dobru priliku francuskom klubu.

Oba gola postignuta su na asistenciju Dimitrija Payeta.

Uzvratni susreti su na programu za sedam dana.

Finalna utakmica na programu je 16. svibnja, a odigrat će se u Lyonu.

Izvor: Al Jazeera i agencije