Liga-kup: Sjajni Ibrahimović za trijumf Manchester Uniteda

'Crveni vragovi' predvođeni Ibrahimovićem peti su put osvojili engleski Liga-kup (EPA)

Nogometaši Manchester Uniteda pobjednici su Liga-kupa nakon što su na Wembleyju pobijedili Southampton 3:2.

United je poveo 2:0, Southampton je potom izjednačio, a pobjednika je odlučio Zlatan Ibrahimović golom tri minute prije kraja susreta.

“Crvenim vragovima” to je peti naslov pobjednika ovog natjecanja, prvi nakon 2010. godine, dok je Southampton u svom drugom finalu zabilježio i drugi poraz.

Identičnim rezultatom “Sveci” su poraženi i 1979. od Nottingham Foresta.

Jose Mourinho tako je postao prvi trener Uniteda u povijesti koji je u prvoj sezoni osvojio trofej. Portugalcu je to ujedno bilo četvrto finale Liga-kupa i četvrti naslov nakon što je prva tri osvojio na klupi Chelseaja.

Rekorder je Liverpool s osam naslova.

Dva gola Ibrahimovića

United je sjajno ušao u utakmicu i nakon 38 minuta vodio je 2:0. Prvi je gol u 19. minuti iz slobodnog udarca postigao Ibrahimović. “Crveni vragovi” povećali su vodstvo u 38. minuti preko Jesseja Lingarda na asistenciju Marca Roja. U tim se trenucima činilo kako će United lagano do pobjede.

Međutim, Southampton se nije predavao. U posljednjim trenucima prvog dijela Talijan Manolo Gabbiadini najprije je smanjio, a zatim sjajnim pogotkom u 48. minuti izjednačio na 2:2. Talijan je ove zime stigao u Southampton iz Napolija za 16 milijuna eura i u tri nastupa dao je već pet golova.

Kada se već činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, ukazao se sjajni švedski napadač. Herrera je ubacio u kazneni prostor, a Ibrahimović sjajno skočio između suparničkih stopera i udarcem glavom svladao Frasera Forstera za veliko slavlje navijača Uniteda.

Izvor: Agencije