Liga nacija: Remi Rumunije i Srbije, pobjeda Rusije

Srbija je lider Grupe 4 iz Lige C sa osam sakupljenih bodova, a Rumuni su drugoplasirani s dva boda manje (EPA)

Nogometne reprezentacije Rumunije i Srbije odigrale su remi bez golova i podijelili bodove u derbiju kola Grupe 4 Lige C. U utakmici 4. grupe B lige takmičenja Lige nacija, nogometaši Rusije slavili su protiv Turske s 2:0 i praktički osigurali prvo mjesto u grupi. 

Crna Gora u ovom kolu od 20:45 gostuje kod Litvanije, koja je posljednja na tabeli bez osvojenih bodova nakon tri odigrane utakmice. 

Reprezentacija Kosova je na gostovanju na Farskim Otocima izborila bod i zadržala vodeću poziciju u grupi. 

Rumunija i Srbija su na Nacionalnoj areni u Bukureštu odigrali meč četvrtog kola UEFA-ine Lige nacija.

Najveću šansu za vodstvo Srbija je imala na samom kraju prvog poluvremena kada je, zbog opasne igre u šesnaestercu, dosuđen penal i iz igre isključen rumunski reprezentativac Gabriel Tomas.

Dušan Tadić je bio izuzetno neprecizan i šutirao je daleko izvan gola.

Neiskorištene prilike

Izabranici srbijanskog selektora Mladena Krstajića su u drugom poluvremenu imali još nekoliko neiskorištenih prilika, ali šanse za gol su imali u Rumuni koji mogu biti zadovoljniji remijem jer su igrali s igračem manje.

Srbija je lider Grupe 4 iz Lige C sa osam sakupljenih bodova, a Rumuni su drugoplasirani s dva boda manje. Trećeplasirana Crna Gora ima četiri boda i meč četvrtog kola igra večeras na gostovanju u Litvaniji koja je na dnu tabele bez osvojenih bodova.   

U Sočiju, pobjedu domaćoj reprezentaciji Rusije donijeli su Neudstadter (20) i Čerišev (78), a Rusi sada vode u grupi sa sedam bodova, četiri više od Turske i šest od Švedske. 

Izvor: Agencije