Liga prvaka: Bayern vjeruje u prolaz u Madridu

Lewandowski je prije četiri godine postigao četiri gola u polufinalnim ogledima Lige prvaka protiv Reala (Reuters)

U uzvratnim susretima četvrtfinala nogometne Lige prvaka u utorak navečer igrat će Real Madrid – Bayern i Leicester City – Atletico Madrid.

Aktualni evropski prvak slavio je u Minhenu nakon preokreta 2:1, dok je Atletico na “Vicente Calderonu” pobijedio engleskog prvaka 1:0.

U Bayernu se nadaju da njihova evropska priča ne završava na “Santiago Bernabeuu”, a razlog za optimizam nalaze u povratku Roberta Lewandowskog u sastav.

Poljski napadač propustio je prvi susret zbog povrede, ali sada je spreman.

Vraća se Lewandovski

“Dobro se osjećam. Sve je uredu i spreman sam za nastup”, poručio je Lewandowski, koji je ove sezone u 40 nastupa postigao 38 golova.

Igračima i navijačima “Kraljevskog kluba” Lewandowski nije ostao u lijepom sjećanju jer je prije četiri godine postigao četiri gola u polufinalnim ogledima protiv Reala.

Međutim, ako žele do slavlja u Madridu i plasmana u šesto uzastopno polufinale, Bavarci će morati učiniti ono što u Kupu i Ligi prvaka niko nije: izbaciti Real nakon što je španski sastav u prvom susretu slavio na gostovanju.

“Sigurno se nećemo predati bez borbe. Neće biti lako, Real je favorit, ali i mi imamo šansi za prolaz”, naveo je kapiten njemačkog sastava Philipp Lahm.

Bayern je na posljednja četiri gostovanja u Španiji upisao četiri poraza, bez postignutog gola, dok u 12 gostovanja na “Santiago Bernabeuu” ima samo dvije pobjede.

Oba trenera imaju problema s izostancima.

Realu nedostaju odbrambeni igrači Pepe i Varane, a vjerovatno neće igrati Bale, koji ima problema s povredom lista.

Kod Bayerna neće biti povrijeđenih odbrambenih igrača Hummelsa, Boatenga i suspendiranog Javija Martineza.

U drugom susretu sastaju se Leicester City i Atletico Madrid.

Simeone: ‘Šanse su 50:50’

Španci dolaze na Otok sa golom prednosti, no Diego Simeone smatra da su šanse za prolaz 50:50.

“Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, međutim, šanse za prolaz podjednake su. Leicester će sve uložiti u tu jednu utakmicu, a uz podršku navijača mogu biti izuzetno opasni”, smatra trener Atletica.

Trener Leicestera Craig Shakespeare kaže da je pred njegovim timom vrlo težak zadatak.

“Morat ćemo zaigrati otvorenije, a Atletico je možda najopasniji iz kontri i polukontri. Najvažnije je da smo ‘živi’. Znamo šta nas čeka i šta moramo učiniti kako bismo se plasirali u polufinale,” poručio je Shakespeare.

Utorak, 18. april:

Leicester City – Atletico Madrid (prva utakmica 0:1)

Real Madrid – Bayern Muenchen (2:1)

Srijeda, 19. april:

Monaco – Borussia Dortmund (3:2)

Barcelona – Juventus (0:3)

Izvor: Agencije