Liga prvaka: Juventus i Leicester City u četvrtfinalu

Leicester City, Nogomet, Fudbal, Liga prvaka
Leicester City je prvi put u povijesti izborio četvrtfinale Lige prvaka (AP)

Juventus je u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka u Torinu pobijedio Porto 1:0 i tako potvrdio pobjedu 2:0 iz prve utakmice, dok je Leicester City pobijedio Sevillu 2:0 nadoknadivši gol zaostatka iz prve utakmice, u kojoj je izgubio 1:2.

Torinska “Stara dama” rutinski je odradila uzvratni dvoboj i nijednog trenutka nije bilo upitno ko će dalje, kako prenosi Hina. 

Portove nade u moguće čudo nestale su u završnici prvog dijela kada je Maxi Pereira isključen zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, a Paulo Dybala sigurno realizirao kazneni udarac.

Nastavak susreta Juventus je mirno odradio.

Velika pobjeda Leicestera u dramatičnom dvoboju 

U drugom dvoboju gledala se prava drama i velika pobjeda Leicester Cityja, koji je prvi put u historiji izborio četvrtfinale Lige prvaka.

“Lisice” su u prvom susretu izgubile 1:2, a na svom travnjaku slavile 2:0 za veliki podvig.

Sevilla je mogla izboriti barem produžetak, no gosti su u 80. minuti promašili kazneni udarac, a tragičar je postao Steven N'Zonzi.

Domaćin je do vodstva stigao više sretno nego spretno u 27. minuti. Mahrez je iz slobodnog udarca ubacio pred suparnički gol, a lopta je u gužvi pogodila Morgana u nogu i završila iza leđa Rica.

U 53. minuti Escudero je sjajnim udarcem s više od 25 metara uzdrmao vratnicu, a samo minutu kasnije Albrighton je pogodio za 2:0.

U 75. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Nasri, no pet minuta kasnije Sevilla je mogla do pogotka kojim bi izjednačila rezultat iz prve utakmice.

Priliku utakmice imao je N'Zonzi, ali je promašio jedanaesterac, tačnije, njegov udarac odbranio je Kasper Schmeichel.

Prošlog utorka Real Madrid i Bayern München plasirali su se u četvrtfinale, savladavši kao gosti Napoli, odnosno Arsenal s 3:1, odnosno 5:1.

U srijedu poznati posljednji četvrtfinalisti

U srijedu su se Barcelona i Borussia Dortmund plasirali u četvtfinale najelitnijeg evropskog nogometnog takmičenja nakon što su izbacili Paris Saint-Germain, odnosno Benficu.

Barcelona je pobijedila pariski tim čak sa 6:1 (2:0) i nadoknadila četiri gola zaostatka nakon što je francuski prvak u Parizu slavio 4:0.

Borrusia je u Dortmundu nadigrala Benficu sa 4:0 (1:0) i anulirala minimalan poraz (0:1) iz Lisabona.

Posljednja dva putnika u četvrtfinale doznat ćemo sutra, kada su na rasporedu posljednje dvije uzvratne utakmice osmine finala. Atletico Madrid bit će domaćin Bayer Leverkusenu, dok Manchester City gostuje u Monacu.

U prvom susretu u Leverkusenu Atletico je bio bolji od Bayera (4:2), dok je City u Manchesteru savladao Monaco (5:3).

Izvor: Agencije