Liga prvaka: Partizan, Vardar i Rijeka prošli u treće pretkolo

Vardar je gubio do 56. minute i bio na rubu ispadanja, ali je preokrenuo rezultat i slavio 3:1 (EPA)

Nogometaši Vardara prošli su u treće pretkolo Lige evropskih prvaka, nakon što su u uzvratnom susretu slavili protiv švedskog Malmoa pobijedivši 3:1.

Makedonci su prošlog tjedna uspjeli ostati neporaženi (1:1), pa ih je i meč bez postignutih golova, kao i bilo kakva pobjeda, vodila dalje.

No, skopski klub ništa nije prepustio slučaju, iako su gosti rano poveli, golom Rosenberga u 16. minuti iz kaznenog udarca.

Tim se rezultatom otišlo na odmor, a onda su makedonski prvaci postigli tri gola u nastavku. Golove su postigli Grnčarov, Barseghyan i Nikolov. Pobjeda je mogla biti još uvjerljivija, ali je Felipe promašio 11-erac.

U trećem pretkolu im je mogući protivnik danski Kobenhavn, koji je u prvom duelu nadigrao slovačku Žilinu rezultatom 3:1. Uzvratni susret u Danskoj igra se u srijedu.

Budućnost i Partizan igrali derbi

Hrvatski prvak Rijeka bila je uvjerljiva na gostovanju u Velsu, gdje je s 5:1 pobijedila TNS.

Tri gola za Riječane postigao je Gavranović, te po jedan Gorgon i Ristovski, dok je jedini gol za domaće postigao Cieslewicz.

U Hrvatskoj je prvi meč pripao domaćinu (2:0), kojem predstoji mogući dvomeč s austrijskim Salzburgom, koji je s 3:0 nadigrao malteški Hibernians.

Derbi regije igrao se u Podgorici, gdje je Budućnost dočekao beogradski Partizan, no nakon 90 minuta mreže su ostale netaknute.

Budući da su “crno-beli” na stadionu u Humskoj prošlog tjedna slavili 2:0, sačuvali su prednost i potvrdili ulogu favorita za prolazak dalje i dvomeč s grčkim Olympiacosom.

Rezultati

Astana (Kazahstan) – Spartaks (Latvija) 1:1 (prvi meč 1:0)

Alashkert (Armenija) – BATE (Bjelorusija) 1:3 (1:1)

Vardar (Makedonija) – Malmo (Švedska) 3:1 (1:1)

Samtredia (Gruzija) – Qarabag (Azerbejdžan) 0:1 (0:5)

TNS (Vels) – Rijeka (Hrvatska) 1:5 (0:2)

Vikingur (Farski otoci) – Hafnarfjordur (Island) 0:2 (1:1)

Budućnost (Crna Gora) – Partizan (Srbija) 0:0 (0:2)

Izvor: Al Jazeera i agencije