Liga prvaka: Real pobjedom počeo odbranu titule

Ronaldo je protiv APOEL-a sa Kipra bio dvostruki strijelac (AP)

Nogometaši madridskog Reala uvjerljivom pobjedom započeli su pohod na odbranu naslova najboljeg u Ligi evropskih prvaka.

„Kraljevi“ su večeras, na svome stadionu Santiago Bernabeu nadigrali kiparski APOEL sa 3:0. Dvostruki strijelac bio je Ronaldo (12, 51 penal), dok je jedan pogodak djelo Ramosa (61).

Uvjerljiv je bio i engleski Manchester City koji je na gostovanju u Holandiji deklasirao Feyenoord sa 4:0. Dva gola postigao je Stones (2, 63), a po jedan Aguero (10) i Gabriel Jesus (25).

U jednom od derbija dana, Tottenham je na svom terenu bio bolji od Borussije Dortmund sa 3:1. Za domaće je dvostruki strijelac bio Kane (15, 60), dok je mrežu gostiju iz Njemačke načeo Son u četvrtoj minuti.

Remi u Sloveniji

Liverpool i Sevilla su remizirali u Engleskoj. Španci su poveli u 5. minuti preko Ben Yeddera, da bi domaćin potom prešao u vodstvo golovima Firmina (21) i Salaha (37). U 42. minuti je moglo biti 3:1 za Liverpool ali je Firmino sa bijele tačke pogodio okvir gola. Na 2:2 postavio je Correa u 72. minuti

Slovenski Maribor je ugostio moskovski Spartak i u 85. minuti došao do boda. Ruski predstavnik poveo je u 59. minuti preko Samedova, da bi konačnih 1:1 postavio Bohar pet minuta prije kraja meča.

Rezultati prvog kola

Srijeda

Grupa E: Liverpool – Sevilla 2:2, Maribor – Spartak Moskva 1:1

Grupa F: Feyenoord – Manchester City 0:4, Šahtjor – Napoli 2:1

Grupa G: Porto – Besiktas 1:3, Red Bull Leipzig – Monaco 1:1

Grupa H: Real Madrid – APOEL 3:0, Tottenham – Borussia Dortmund 3:1.

Utorak

Grupa A: Manchester United – Basel 3:0, Benfica – CSKA Moskva 1:2

Grupa B: Celtic – Paris Saint Germain 0:5, Bayern Minhen – Anderlecht 3:0

Grupa C: Roma – Atletico Madrid 0:0, Chelsea – Qarabag 6:0

Grupa D: Barcelona – Juventus 3:0, Olympiacos – Sporting 2:3

Izvor: Agencije