Liga prvaka: Remi Dinama i Moldea u Zagrebu

Zagrepčani su poveli u 17. minuti pogotkom Henriqueza (u sredini) (Getty Images)

Nogometaši hrvatskog prvaka Dinama u prvom duelu trećeg pretkola Lige europskih prvaka sa norveškim Moldeom igrali su večeras neriješeno 1:1.

Domaći su poveli u 17. minuti kada je sa lijeve strane centrirao Pivarić, a loptu u mrežu gostiju proslijedio Henriquez. No, Dinamo je vodio samo tri minute. Moldeov Linnes je sa desne strane ubacio loptu u šesnaesterac Zagrepčana, a Kamara iz blizine savladao domaćeg čuvara mreže Eduarda.

U 66. minuti, nakon što ga je zamijenio Rog, Dinamom Machado dobio je crveni karton zbog pokazivanja srednjeg prsta navijačima.

Nogometaše beogradskog Partizana, koji su otputovali u Bukurešt, sutra čeka težak dvomeč protiv Steaue.

Trener Zoran Milinković, za utakmicu protiv rumunjskog prvaka računa na 19 nogometaša.

Utakmica između Steaue i Partizana, igra se sutra od 20:30 sati pred praznim tribinama Nacionalnog stadiona zbog kazne UEFA.

Remi u Moskvi

Praška Sparta u Moskvi je uspjela u dva navrata anulirati prednost domaćeg CSKA i na kraju “izvući” povoljnih 2:2 pred revanš u Češkoj.

Gostujuće pobjede zabilježili su albanski i kiparski predstavnici. Skenderbeu je sa 2:0 savladao Milsami u Moldaviji, dok je APOEL u Danskoj nadigrao domaći Midtjylland 2:1.

Uspješna “na strani” bila je i češka Viktoria Plzen koja je u Izraelu sa 2:1 savladala Maccabi Tel Aviv.

Iako je od početka gubio, dobar dio meča igrao je sa igračem manje, grčki Panathinaikos je uspio u Atini sa 2:1 savladati belgijski Club Brugge.

Jedini meč bez golova večeras su u Istanbulu odigrali Fenerbahce i ukrajinski Šahtjor iz Donjecka.

Dobru noć gostiju nastavio je francuski predstavnik Monaco koji je u Švicarskoj sa 3:1 pobijedio domaći tim Young Boys. Mađarski Videoton i bjeloruski BATE remizirali su 1:1 što je dobar rezultat za goste iz Bjelorusije

Rezultati CSKA Moskva – Sparta Prag 2:2, Milsami – Skenderbeu 0:2, Midtjylland – APOEL 1:2, Maccabi Tel Aviv – Viktoria Plzen 1:2, Panathinaikos – Club Brugge 2:1, Fenerbahce – Šahtjor Donjeck 0:0, Young Boys – Monaco 1:3, Videoton – BATE 1:1, Dinamo Zagreb – Molde 1:1.

U preostalim susretima trećeg pretkola sutra će snage odmjeriti: HJK – Astana, Salzburg – Malmo, Steaua – Partizan Beograd, Celtic – Qarabag, Lech – Basel i Rapid Beč – Ajax.

Izvor: Agencije