Liga prvaka: Zvezda odigrala bez golova protiv Napolija

Nogometaši beogradske Crvene zvezde u svom prvom meču grupne faze Lige evropskih prvaka izvukli su bod, nakon što su na svom terenu protiv Napolija odigrali bez golova.

Talijanski klub većim dijelom susreta bio je opasniji, stvarao izglednije prilike, ali nisu uspjeli zatresti mrežu domaćeg golmana Milana Borjana. Zvezdin golman proglašen je i za igrača utakmice što dovoljno govori kolike su bile njegove zasluge za neriješen rezultat.

Na drugoj strani, Zvezda je ozbiljnije šanse imala tek u posljednjih desetak minuta susreta.

Zvezda je velikim remijem zaradila i novih 900.000 eura, ali više od toga izabranicima Vladana Milojevića znači da su s drugoplasiranim timom Italije igrali u egalu.

U drugom susretu iste skupine, Liverpool je na svom terenu pobijedio PSG rezultatom 3:2.

Ovacije za slavnu generaciju

Beogradski susret, odigran pred punim tribinama stadiona “Rajko Mitić”, imao je i uvertiru kada su članovi slavne generacije Crvene zvezde iz 1991. godine pozdravljeni ovacijama.

Pred više od 50.000 gledatelja izašli su osvajači prve i jedine europske titule: Željko Kaluđerović, Ivica Momčilović, Goran Vasilijević, Vladan Stošić, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović, Ilija Najdoski, Dragiša Binić, Miodrag Belodedić, Siniša Mihajlović, Dejan Savićević, trener Ljupko Petrović, predsjednik Svetozar Mijailović i sportski direktor Dragan Džajić.

Izostali su Stevan Stojanović, Duško Radinović, Vladimir Jugović, Robert Prosinečki i Darko Pančev i Vladan Lukić.

Zvezda je u finalu Kupa prvaka 1991. godine u Bariju nakon izvođenja jedanaesteraca svladala Olympique Marseille.

Uvjerljiva Barcelona, preokret Intera

Prethodno su, na otvaranju novog izdanja nogometne Lige prvaka, Barcelona i Inter slavili na svom terenu – Katalonci su na stadionu Camp Nou pobijedili PSV Eindhoven rezultatom 4:0, dok je u drugom susretu iste skupine klub iz Milana velikim preokretom pobijedio Tottenham 2:1.

Barcelona je rutinski stigla do pobjede protiv PSV-a, premda su i Nizozemci imali svoj prilike – tri gola postigao je Lionel Messi, a u strijelce se upisao i Ousmane Dembele.

U drugom susretu Tottenham je imao vodstvo 1:0 i još nekoliko izglednih prilika, ali su ‘Nerazzurri’ u posljednjih šest minuta dali dva gola. Gol za goste dao je Christian Eriksen, no Inter je izjednačio u 86. minuti sjajnim pogotkom do tada nevidljivog Maura Icardija.

Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Matias Vecino je nakon ubačaja iz kornera zabio za pobjedu talijanskog velikana.

Rezultati:

Skupina A: Club Brugge – Borussia Dortmund 0:1, Monaco – Atletico Madrid 1:2

Skupina B: Barcelona – PSV 4:0, Inter – Tottenham 2:1

Skupina C: Crvena zvezda – Napoli 0:0, Liverpool – PSG 3:2

Skupina D: Galatasaray – Lokomotiv Moskva 3:0, Schalke – Porto 1:1.

Srijeda:

Skupina E: Ajax – AEK (18:55), Benfica – Bayern (21:00)

Skupina F: Šahtjor – Hoffenheim (18:55), Manchester City – Lyon (21:00)

Skupina G: Real Madrid – Roma, Viktoria Plzen – CSKA Moskva (21:00)

Skupina H: Valencia – Juventus, Young Boys – Manchester United (21:00).

Izvor: Al Jazeera i agencije