Liječnik: Ancelotti je preopteretio Modrića

Luka Modrić je ozlijeđen u ligaškom srazu Reala i Malage (Reuters)

Liječnik hrvatske nacionalne selekcije Boris Nemec rekao je da je Luka Modrić pretrpio napuknuće ligamenata s unutarnje strane koljena u ligaškom srazu Reala i Malage te da su popucale niti u koljenu. 

“Pauza će trajati pet do šest tjedana, ali izglednije je šest tjedana ili čak i duže”, rekao je za Novu TV Nemec.

“Nakon tromjesečne pauze, trener [Carlo Ancelotti] ga nije čuvao, igrao je cijelo vrijeme i opteretio ga je do kraja. Modrić se nije ozlijedio zbog udarca nego jer nije bio 100 posto spreman. Potkoljenica mu ne bi otišla u stranu da nije bio preopterećen”, dodao je Nemec.

Oporavak do kraja sezone

Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić ponovno se ozlijedio i izvan terena bi mogao ostati sve do kraja idućeg mjeseca, što znači do kraja sezone u španjolskom prvenstvu.

Modrić je ozlijeđen u ligaškom srazu Reala i Malage, a pregled magnetskom rezonancijom pokazao je da se radi o ozljedi drugog stupnja kolateralnog ligamenta desnog koljena.

Ozljeda je drugačije prirode od one zbog koje je već imao pauzu od četiri mjeseca.

Kovač poslao poruku podrške

Ako se liječnička prognoza o šestotjednoj pauzi ostvari, Modrić bi propustio sve utakmice do kraja španjolskog prvenstva, a mogao bi biti spreman tek za eventualno finale Lige prvaka, koje se igra 6. lipnja, te utakmicu Hrvatska – Italija koja je na programu šest dana kasnije.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač poslao je poruku podrške ozlijeđenom Modriću.

“Razgovarao sam s Lukom i poželio mu brz i sretan oporavak. Sigurno da mu nije lako, ponovno se ozlijedio baš kada je uhvatio ponovno pravi ritam. Vidjeli smo i u proteklih mjesec dana koliko je značajan za igru Reala, a dobro znamo što predstavlja za našu reprezentaciju”, komentirao je izbornik Kovač.

Izvor: Al Jazeera i agencije