Liverpoolu pripala rapsodija na Anfieldu

Nakon 1:1 u prvoj utakmici, Liverpool je slavio 4:3 (Reuters)

Poznati su svi polufinalisti Lige Europe, nakon što su u uzvratnim susretima plasman među četiri najbolje ekipe u tom natjecaju izborili Liverpool, Shakhtar, Villareal i branitelj naslova Sevilla.

Dva puta su nogometaši Borussije iz Dortmunda imali dva gola razlike, ali je Liverpool stizao, te na kraju i postigao povoljan rezultat za plasman u polufinale Lige Europe.

Završilo je 4:3, što je engleskoj ekipi bilo dovoljno za prolaz. U prvom susretu bilo je 1:1.

Golove za Liverpool postigli su Origi, Coutinho, Sakho i Lovren, dok su strijelci za Borussiju bili Mkhitaryan, Aubameyang i Reus.

Dva autogola Ferreire

Nakon pobjede 2:1 u prvom susretu, Shakhtar je deklasirao Bragu na svom terenu rezultatom 4:0. Od četiri gola, dva je autogola postigao Ferreira, a u strijelce su se upisali Srna i Kovalenko.

I Villareal je drugi put bio bolji od protivnika. U prvoj utakmici pobijedili su Spartu 2:1, a u revanšu, odigranom u Pragu, bilo je 4:2.

Dva gola za španjolski sastav dao je Bakambu, jednom je strijelac bio Catillejo, dok je četvrti gol u svoju mrežu pospremio Lafata. Golove za Spartu dali su Dockal i Krejci.

Sevilla na svom terenu nije uspjela sačuvati prednost iz prvog susreta, kad je na gostovanju u Bilbau slavila 2:1.

Athletic je istim rezultatom slavio u Sevilli, pa su se igrali produžeci. Rezultat je ostao nepromijenjen i nakon dodatnih 30 minuta, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, pri čemu su bili uspješniji nogometaši Seville.

Golove su u regularnom dijelu susreta postigli Gameiro za Sevillu, te Aduriz i Garcia za Athletic.

Izvor: Al Jazeera