Ljekar ubijen u Berlinu, napadač se ubio

Iz policijskih izvora je potvrđeno i kako nema znakova da je u pitanju teroristički napad (Reuters)

Jedan liječnik je ubijen u Berlinu, a čovjek koji ga je upucao počinio je samoubojstvo, javili su njemački mediji.

Policija je potvrdila da se pucnjava dogodila na sveučilišnoj klinici u berlinskoj četvrti Steglitz.

Policija je potvrdila da je pacijent pucao na liječnika u berlinskoj bolnici “Benjamin Franklin”, koja djeluje u sklopu Sveučilišne klinike Charite.

Iz policijskih izvora je potvrđeno i kako nema znakova da je u pitanju teroristički napad, javlja AFP.

Policija je i sopćila da je stanje “pod kontrolom” te da nema drugih ozlijeđenih.

Iako se ne znaju motivi napada, njemačka javnost je dodatno uznemirena jer je to četvrti oružani incident u posljednjih desetak dana.

Njemačku potresao niz napada

Prvo je u vlaku nedaleko Wurzburga, na sjeveru Bavarske, 17-godišnji Afganistanac sjekirom i nožem napao putnike, pritom ozlijedivši četvero ljudi. Ubijen je u okršaju s policijom.

Potom je, prošlog petka, 18-godišnji njemački državljanin iranskog porijekla ubio devetero, te ranio 27-ero ljudi. Policija ga je našla mrtvog kilometar od mjesta napadu, uz potvrdu da je počinio samoubojstvo.

Dva dana kasnije, 21-godišnji Sirijac je uhapšen kod Stuttgarta nakon što je mačetom ubio trudnicu. Navodno su napadač i ubijena žena bili bliski i radili u istom kafiću.

U nedjelju uvečer, 27-godišnji Sirijac je aktivirao eksplozivnu napravu na glazbenom festivalu u Ansbachu, ranivši 12 osoba. Policija je njegovo djelo okvalificirala kao teroristički čin.

Istražitelji su potvrdili i kako se zakleo na vjernost ISIL-u, a ta je skupina kasnije preuzela odgovornost za napad.

Zbog svih napada koji su dogodili pojačane su sigurnosne mjere na aerodromima, željezničkim postajama i ostalim javnim mjestima u Njemačkoj.

Izvor: Agencije