LP: Monaco protiv Arsenala, Atletico na Bayer

Monaco protiv Arsenala ima veliku priliku da izbori prvo četvrtfinale nakon 11 sezona (EPA)

Nogometaši Monaca i Arsenala te Atletico Madrida i Bayera iz Leverkusena će u utorak navečer igrati uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka.

Arsenal ima težak zadatak da nadoknadi domaći poraz od 1:3 iz prvog susreta protiv Monaca, ali tradicija je na strani engleskog tima koji nikada nije izgubio u Francuskoj.

S druge strane, francuski tim ima veliku priliku da izbori prvo četvrtfinale još od sezone 2003/04.

Arsenal će igrati bez Wilsherea, Debuchyja i Artete, dok u Monacu neće biti Raggija, Bakayoka i Traorea.

Težak zadatak za Bayer

Bayer je u prvom meču u Leverkusenu pobijedio Atletico s 1:0, ali pred ekipom bh. internacionalca Emira Spahića je sigurno težak zadatak, jer Madriđani igraju odlično i žele ostvariti novi plasman u četvrtfinale LP-a.

U ekipi Atletica su suspendirani Godin i Tiago, dok se Saul Niguez oporavlja od povrede, a Bayer neće moći računati na povrijeđene Bendera, Krusea i Jedvaja.

Osmina finala završava u srijedu utakmicama između Barcelone i Manchester Cityja (domaćin brani prednost od 2:1 iz prvog susreta) te Borussije Dortmund i Juventusa (Torinezi su u prvom meču slavili 2:1).

Prošle sedmice prolaz u četvrtfinale izborili su Bayern, koji je u dva susreta bio bolji od Šahtara; PSG, koji je izbacio Chelsea, dok je Porto u dva meča bio bolji od Basela, a Real Madrid je savladao Schalke.

Izvor: Al Jazeera i agencije