LP: Real na Bayern, a Atletico na Chelsea

Finale Lige prvaka na programu je 24. maja u Lisabonu (AFP)

Ždrijebom u Nyonu odlučeno je da u polufinalima europske Lige prvaka igraju Real Madrid i Bayern te Atletico Madrid i Chelsea.

Prve utakmice na rasporedu su 22. i 23. travnja u Madridu, dok su uzvratni susreti tjedan kasnije u Muenchenu i Londonu.

Trener Reala Carlo Ancelotti priznaje kako će “biti teško protiv Bayerna”, ali i dodaje kako “nikome nije lagano ni protiv Reala”. “Ako želimo osvojiti Ligu prvaka, moramo biti u stanju pobijediti svakoga, uključujući i Bayern”, ocijenio je Ancelotti.

Direktor Reala Emilio Butragueno podsjeća da je Bayern aktualni prvak Europe i jedan od najprestižnijih klubova na svijetu. “Imaju odličnu momčad, bez obzira na to da li ju ocjenjujete na temelju individualne kvalitete ili kao ekipu. Znamo da će biti teško, ali imamo povjerenja u naše igrače”, kaže Butragueno.

Kapetan Bayerna Philipp Lahm napominje kako će se “sučeliti dva najbolja kluba u finalu prije finala”.

Glavni skaut i legenda Bayerna Paul Breitner “jedva čeka” dvoboj protiv Reala i najavljuje kako je njegov klub “na putu da ponovno osvoji trostruku krunu, kao i prošle sezone, te da postane prvi klub koji je obranio naslov pobjednika Lige prvaka”.

Nogometaš madridskog Atletica Tiago priznao je kako je Chelsea u prednosti u odnosu na njegov tim u polufinalu Lige prvaka, jer zna kako se osvajaju najveći trofeji.

„Nismo imali neku posebnu želju kada je riječ o protivniku. Chelsea je veliki tim s odličnim trenerom. Naviknuti su igrati finala i osvajati trofeje. Bit će teško, ali vjerujemo da možemo do finala“, rekao je Tiago, ponavljajući kako je Chelsea ipak favorit.

Prethodno je, na ždrijebu u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu, odlučeno da u polufinalima Lige Europe igraju Sevilla – Valencia i Benfica – Juventus.

Prve utakmice na rasporedu su 24. travnja u Sevilli i Lisabonu, a uzvrati 1. svibnja u Valenciji i Torinu.

Finale Lige Europe igrat će se na stadionu Juventusa u Torinu 14. svibnja, dok je finale Lige prvaka na programu 24. svibnja u Lisabonu na stadionu Luz.

Izvor: Agencije