Luis Suarez karijeru nastavlja u Barceloni

Barcelona je službeno objavila kako će Urugvajac u narednih nekoliko dana doputovati na Camp Nou, te potpisati ugovor na pet godina (Reuters)

Najveća “sapunica” ljetnog prijelaznog roka je u petak i službeno završila – urugvajski napadač Luis Suarez napustio je redove engleskog nogometnog kluba Liverpoola i karijeru će nastaviti u španskom gigantu Barceloni, prenose agencije.

Klubovi nisu željeli objaviti iznos odštete, no španski mediji tvrde kako će katalonski klub Suarezova “sloboda” koštati blizu 72 miliona eura.

Barcelona je službeno objavila kako će Urugvajac u narednih nekoliko dana doputovati na Camp Nou, te potpisati ugovor na pet godina.

“Teška srca napuštam Liverpool, ali sam spreman za život i nove izazov u Španiji. Nadam se kako će me ljudi razumjeti”, poručio je Suarez.

Iza Suareza je sjajna sezona u dresu “Redsa” sa Anfielda, tokom koje je postigao 31 gol u 37 susreta, ali i nevjerovatna glupost koju je učinio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Zato što je ugrizao italijanskog odbrambenog igrača Giorgija Chiellinija, Svjetska nogometna asocijacija je Suareza kaznila četveromjesečnom zabranom igranja, suspenzijom na devet međunarodnih utakmica i novčanom globom od 100.000 švicarskih franaka.

Raniji ujedi

To znači da će Barca na njegove usluge moći računati tek krajem oktobra, a Urugvajac neće moći ni trenirati s ekipom.

Suarezu je to bio treći put da se ponaša poput “hanibala”.

Prije četiri godine je, kao član holandskog Ajaxa, ugrizao za rame igrača rivalskog PSV-a iz Eindhovena Otmana Bakkala.

Holandski savez kaznio ga je sa sedam utakmica neigranja, a mediji su ga proglasili “Ajaxovim hanibalom”.

Još jednom je to učinio u dresu Liverpoola.

U aprilu prošle godine je ugrizao za ruku stopera Chelseaja Branislava Ivanovića.

Engleski nogometni savez suspendirao ga je na deset utakmica.

Izvor: Agencije