Luka Modrić najbolji u izboru portala ‘Goal’

Luka Modrić je obilježio nogometnu 2018. godinu (EPA)

Kapiten hrvatske reprezentacije i igrač španskog Reala iz Madrida Luka Modrić proglašen je za najboljeg nogometaša svijeta ove godine u izboru poznatog internet-portala Goal.

On je dobio najviše glasova u tradicionalnom izboru Goala, koji svake godine rangira 50 najboljih nogometaša svijeta, a biraju novinari i urednici 42 izdanja tog internetskog portala širom svijeta.

Modrić je slavio ispred Portugalca Cristiana Ronalda i Egipćanina Mohameda Salaha, a prekinuo je dominaciju Ronalda i Lionela Messija, koji su se izmjenjivali kao najbolji u proteklih osam godina.

Na listi još šest igrača iz regije

Modrić je u najboljoj godini karijere, u kojoj je s Realom osvojio Ligu prvaka, a Hrvatsku odveo do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Ranije je dobio Zlatnu loptu za najboljeg igrača Mundijala, nagradu Svjetske nogometne ascojacije za nogometaša godine, kao i trofej Evropske nogometne asocijacije za najboljeg igrača u Evropi.

Kada je riječ o ostalim igračima sa zapadnog Balkana, Mario Mandžukić (Hrvatska) je na 25. mjestu, Jan Oblak (Slovenija) je 27. na listi, Ivan Rakitić (Hrvatska) je na 28. mjestu, Ivan Perišić (Hrvatska) jena poziciji 34, Sergej Milinković-Savić (Srbija) je 40. na listi, dok je Edin Džeko (Bosna i Hercegovina) na 45. mjestu.

Izvor: Agencije